Κοινωνία

20 Αυγούστου 2024 11:26 Τελευταία ενημέρωση : 22 Αυγούστου 2024 18:17

Χαλκιδική - Θάνατος 19χρονου: Το λούνα παρκ λειτουργούσε χωρίς άδεια

Συγκλονίζει ο θάνατος του 19χρονου, που σκοτώθηκε μπροστά στην μητέρα και στα αδέλφια του. Η Δήμαρχος Κασσάνδρας δηλώνει ότι δεν υπάρχει άδεια λειτουργίας του λούνα παρκ.

 Χαλκιδική - Θάνατος 19χρονου: Το λούνα παρκ λειτουργούσε χωρίς άδεια
-

Το πανελλήνιο έχει συγκλονίσει ο τραγικός θάνατος του 19χρονου από τη Βέροια σε λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, όπου παραθέριζε με την οικογένειά του. Το τραγικό συμβάν σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας. 

Ο νεαρός έχασε τη ζωή του μπροστά στα μάτια της μητέρας και του αδερφού του όταν το παιχνίδι στο οποίο είχε ανέβει έσπασε, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.

Χαλκιδική - Λούνα Παρκ

Συγκλονίζει κολλητός του φίλος

"Αδερφέ μου κομμάτι της ζωής μου δεν θα σε αφήσω μόνο όπως θα με προσεχείς από εκεί ψηλά σε προσέχω και εγώ έχεις τον αντρικό μου λόγο" είναι η ανατριχιαστική ανάρτηση κολλητού φίλου του 19χρονου που βρήκε τραγικό θάνατο σε λούνα παρκ στο Πευκοχώρι.

Δραματικές οι στιγμές για ολόκληρη την οικογένεια του νεαρού

Μέλη της οικογένειας του άτυχου νεαρού μιλώντας στα μέσα δήλωσαν πως θα φτάσουν την υπόθεση μέχρι το τέλος και πως ζουν μία αληθινή τραγωδία που ξεκίνησε από μία μέρα διασκέδασης.

Τι δηλώνει η δήμαρχος Κασσάνδρας

Σύμφωνα με τη δήμαρχο Κασσάνδρας που μίλησε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, το λούνα παρκ ήταν σε ιδιωτικό χώρο και φέτος δεν είχε κάνει γνωστοποίηση, η διαδικασία που ακολουθείται δηλαδή για την ανανέωση της άδειας.

Όπως είπε η κ. Αναστασία Χαλκιά ο δήμος ήταν ήδη - πριν την τραγωδία - στη διαδικασία για την υποβολή κυρώσεων. «Άδεια έπρεπε να είχαν τα μηχανήματα. Αυτό δεν το κάνει ο δήμος, όπως λέει η ΚΥΑ το υπουργείο Ανάπτυξης» δήλωσε.

«Το θέμα είναι ότι έρχονται και στήνουν μηχανήματα… γιατί δεν ήταν αδειοδοτημένα;» ανέφερε χαρακτηριστικά. Για τα άλλα δύο λουνα παρκ στην περιοχή είπε ότι έχουν κάνει τη γνωστοποίηση. Ο 58χρονος ιδιοκτήτης του λούνα παρκ συνελήφθη από τους αστυνομικούς, ενώ διεξάγεται προκαταρκτική έρευνα από το ΑΤ Κασσανδρείας και θα πραγματοποιηθεί πραγματογνωμοσύνη για να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 η δήμαρχος ανέφερε πως σήμερα θα επιβαλλόταν το πρόστιμο στον ιδιοκτήτη του λούνα παρκ καθώς δεν υπήρχε άδεια για τα μηχανήματα.

«Δεν έχω κάποια απάντηση» λέει ο πρόεδρος κοινότητας Πευκοχωρίου

Μία προκλητική απάντηση έδωσε στην ΕΡΤ για όσα συνέβησαν ο πρόεδρος της κοινότητας Πευκοχωρίου Γιώργος Τσιρκούδης. Όπως είπε δεν έχει άποψη για το δυστύχημα, δεν έχει ασχοληθεί ποτέ με το θέμα και δεν γνωρίζει ποιος είναι αρμόδιος για το λούνα παρκ.

«Απ’ ότι λένε, δεν μπορώ να είμαι σίγουρος, το παιδί έφυγε από τη θέση του, έπεσε κάτω, δυστυχώς είχε αυτό το ατύχημα. Αυτό το λούνα παρκ είναι πάνω από 20 χρόνια, τότε δεν ήμουν πρόεδρος. Από εμένα δεν περνάει τίποτα. Ξέρω ότι κάνει τις συντηρήσεις του. Δεν είναι δουλειά μου να κάνω έλεγχο στο λούνα παρκ. Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με αυτό το θέμα, δεν έχω άποψη. Έχω αναλάβει εδώ και τρία χρόνια. Δεν ξέρω τι ακριβώς έγινε και πώς έγινε. Δεν ξέρω ποια υπηρεσία είναι αρμόδια, αυτοί που βγάζουν τις άδειες. Δεν γνωρίζω. Από εσάς ακούω ότι θα έπρεπε να κάνω ελέγχους» είπε.

Παραδόθηκε ο χειριστής του παιχνιδιού

Παραδόθηκε αυτοβούλως στις Αρχές, ο χειριστής του παιχνιδιού του λούνα παρκ όπου σκοτώθηκε ο 19χρονος το βράδυ της Δευτέρας (20/08), στο Πευκοχώρι, στην Χαλκιδική.

Σημειώνεται πως έχει συλληφθεί και ο υπεύθυνος του λούνα παρκ, έπειτα από το φρικτό δυστύχημα που συνέβη, ενώ πριν από λίγο παραδόθηκε στις Αρχές και ο χειριστής του παιχνιδιού που αναζητούνταν, σύμφωνα με το thesstoday.gr.


Ειδήσεις σήμερα:

Χαλκιδική: Νεκρός 19χρονος που τραυματίστηκε σε λούνα παρκ

ΗΠΑ - Μπάιντεν: Ο Τραμπ είναι looser, ένας καταδικασμένος κακοποιός

Ποια επιδόματα θα καταβάλλονται σε προπληρωμένη κάρτα


12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)