Κοινωνία

11 Αυγούστου 2024 18:29

Φωτιά στα Μέγαρα: Καλύτερη η εικόνα της πυρκαγιάς - Σοβαρές ζημιές σε σπίτια

Η πυρκαγιά έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο, αλλά οι δυνάμεις πυρόσβεσης συνεχίζουν να επιχειρούν με αμείωτο ρυθμό.

Φωτιά στα Μέγαρα: Καλύτερη η εικόνα της πυρκαγιάς - Σοβαρές ζημιές σε σπίτια
-

Καλύτερη είναι η εικόνα στην φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής (11/08), στα Μέγαρα, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν πλέον «μάχη» με αναζωπυρώσεις και διάσπαρτες εστίες.

Μάλιστα, κρίθηκε αναγκαία η εκκένωση του οικισμού Νέο Μάζι, όπου οι πολίτες κλήθηκαν να μετακινηθούν προς Αιγειρούσες. Στο σημείο επιχειρούν 48 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 1ης ΕΜΟΔΕ και 13 οχήματα. Από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές, υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.


Μιλώντας στο enikos.gr ο δήμαρχος Μεγάρων, Μαργέτης Παναγιώτης, ανέφερε πως η πυρκαγιά έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο, αλλά οι δυνάμεις πυρόσβεσης συνεχίζουν να επιχειρούν με αμείωτο ρυθμό. «Ευτυχώς, μπορέσαμε και θέσαμε την φωτιά υπό μερικό έλεγχο και πλέον δίνουμε “μάχη” με αναζωπυρώσεις και διάσπαρτες εστίες. Προσπαθούμε να μην ξεφύγει η φωτιά και φτάσει ως το άκαυτο σημείο. Κάποιοι κάνουν λόγο για εμπρησμό και άλλοι για τυχαίο γεγονός, ακόμα όμως δεν γνωρίζουμε τίποτα με βεβαιότητα».

Ζημιές σε σπίτια

Όπως είπε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος, κατά προσέγγιση 4-5 σπίτια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές. «Ο αντιπεριφερειάρχης και ο υπεύθυνος της πυροσβεστικής μου μετέφεραν ότι περίπου 4-5 σπίτια έχουν υποστεί ζημιές από τις φλόγες, ενώ δεν γνωρίζουμε και αν κάποιο έχει καεί ολοσχερώς», συμπλήρωσε ο δήμαρχος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, από τον οικισμό Νέο Μάζι, είχαν αποχωρήσει όλοι οι κάτοικοι, πλην αυτών που παρέμειναν πίσω για να συνδράμουν στο έργο κατάσβεσης.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Αστυνομία λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή των Μεγάρων πραγματοποιούνται οι εξής εκτροπές κυκλοφορίας:

1. Παραλιακή Αλεποχωρίου-Σχίνου και δρόμος Μαζίου προς οικισμό Νέο Μάζι

2. Παραλιακή Αλεποχωρίου-Σχίνου και ανώνυμη οδός προς Ιερά Μονή Αγίου Μακρύνου

3. Περιφερειακή οδό Μεγάρων-Αιγειρούσες στο ρεύμα προς Αιγειρούσες από τη θέση Δίστρατα

4. Παραλιακή Αλεποχωρίου-Σχίνου στο ρεύμα προς Σχίνο στο ύψος του καταστήματος Αιγειρούσες στην περιοχή του Αλεποχωρίου

5. Επαρχιακή οδός Αλεποχωρίου-Σχίνου και επαρχίακη οδός Μεγάρων-Αλεποχωρίου

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)