Κλίμα

10 Αυγούστου 2024 14:36 Τελευταία ενημέρωση : 10 Αυγούστου 2024 14:52

Μεσσηνία: Φωτιά στην Μεταξάδα - Στην μάχη τα εναέρια

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν επίγεια και από αέρος για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Την προσπάθειά τους, δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Μεσσηνία: Φωτιά στην Μεταξάδα - Στην μάχη τα εναέρια
-

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία της Μεσσηνίας, για πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Μεταξάδα του Δήμου Πύλου- Νέστορος προκαλώντας την άμεση κινητοποίηση ισχυρών πυροσβεστικών δυνάμεων.

Χάρη στην άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής με ισχυρές δυνάμεις οριοθετήθηκε η φωτιά που ξέσπασε γύρω στις 12:30 το μεσημέρι του Σαββάτου σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Μεταξάδα Μεσσηνίας, στο δήμο Πύλου Νέστορος.

Στο σημείο επιχειρησαν 70 πυροσβέστες με 21 οχήματα, ενώ συνέδραμαν δύο ομάδες πεζοπόρων της 9ης ΕΜΟΔΕ. Παράλληλα, στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, που πραγματοποιούσαν συνεχείς ρίψεις νερού για να περιορίσουν την εξάπλωση της πυρκαγιάς.

Οι προσπάθειες των πυροσβεστών ενισχύονται και από μηχανήματα έργου και υδροφόρες των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ), που παρέχουν σημαντική υποστήριξη στις δυνάμεις πυρόσβεσης. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για την οριοθέτηση της φωτιάς.

Ειδήσεις σήμερα:

Ενδοικογενειακή βία: Την έδειραν ο άνδρας, η πεθερά και η κουνιάδα της

Κρήτη: Κτηνοτρόφος πέθανε στο μαντρί του

Σπάρτη – Βιασμός 9χρονης από τον πατέρα της: Πώς αποκαλύφθηκε η τραγωδία

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)