Κόσμος

03 Αυγούστου 2024 20:19

Τουρκία - Ερντογάν: Πτώση δημοτικότητας λόγω... Instagram

Μέχρι και 2 μονάδες ενδέχεται να χάσει ο Τούρκος πρόεδρος εξαιτίας του κλεισίματος της εφαρμογής, η οποία αριθμεί περίπου 60 εκατομμύρια χρήστες στη χώρα.

Τουρκία - Ερντογάν: Πτώση δημοτικότητας λόγω... Instagram
-

Η απόφαση απαγόρευσης πρόσβασης στο Instagram θα επηρεάσει αρνητικά τις ψήφους του κυβερνώντος κόμματος AKP, δήλωσε ο διευθυντή της Asal Research Adem Belede.

Στην ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Μπελέντε αναφέρει ότι «όσο το κόστος ζωής αυξάνεται, το ΑΚΡ είναι καταδικασμένο να χάσει ψήφους. Οι προσδοκίες των συνταξιούχων για τον κατώτατο μισθό δεν ικανοποιήθηκαν τον Ιούλιο. Το δεύτερο πιο σημαντικό πρόβλημα της χώρας είναι ότι οι ‘πρόσφυγες’ πρέπει να σταλούν πίσω στις χώρες τους».

« ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΠΑΡΑΤΑΘΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ...»

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ANT1 στην Κωνσταντινούπολη, Άννα Ανδρέου, ο Μπελέντε αναφέρει ότι «ο νόμος για τα αδέσποτα ζώα κάνει επίσης το AKP να χάνει ψήφους», προσθέτοντας ότι η απαγόρευση του Instagram θα προκαλέσει επίσης απώλειες ψήφους στο AKP κατά τουλάχιστον 2 μονάδες.

«Το κλείσιμο της πρόσβασης στο Instagram στην Τουρκία με την απόφαση της Αρχή Τεχνολογιών Πληροφορικής(BTK) θα οδηγήσει ήδη το AKParty σε απώλεια 2 μονάδων. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα αυτή η απώλεια να αυξηθεί εάν παραταθεί η απόφασηκλεισίματος», σχολίασε.

60 εκατομμύρια χρήστες στην Τουρκία

Το Instagram, το οποίο έχει περίπου 60 εκατομμύρια χρήστες, έκλεισε με απόφαση της BTK, προκαλώντας μεγάλες αντιδράσεις,

Ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Αμπτουλκαντίρ Ουράλογλου δήλωσε ότι επέβαλαν απαγόρευση πρόσβασης στο Instagram επειδή δεν έλαβαν τα απαραίτητα μέτρα παρά τις προειδοποιήσεις.

«Ενόσω δεν λαμβάνονται υπόψη οι κανόνες και οι κοινωνικές ευαισθησίες, θα παρεμβαίνουμε», είπε ο Ουράλογλου, προσθέτοντας ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται και το εμπόδιο θα αρθεί όταν λυθούν οι ελλείψεις.

Ειδήσεις σήμερα:

Ολυμπιακοί αγώνες: Πήρε το χρυσό και απέκτησε 2500000 ακολούθους στο instagram

Τροχαίο δυστύχημα με μηχανή στο Ξυλόκαστρο

Instagram - Τουρκία: Η αντιπολίτευση αντιδρά στο κλείσιμο της εφαρμογής

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)