Κοινωνία

11 Ιουλίου 2024 17:20

Εκβιαστές δημόσιοι υπάλληλοι: Το κατηγορητήριο και οι λεπτομέρειες της δράσης τους

Γιατί η περιβόητη Νάνσυ, φερόμενη ως αρχηγός του κυκλώματος, θα απολογηθεί τελευταία. Ποιο αντικείμενο που κατασχέθηκε, έλυσε τις απορίες των αστυνομικών αρχών.

Εκβιαστές δημόσιοι υπάλληλοι: Το κατηγορητήριο και οι λεπτομέρειες της δράσης τους
-

Με τις απολογίες της 43χρονης «Νάνσυς», φερόμενης ως εγκέφαλου, καθώς και άλλων 5 ατόμων, συνεχίζεται η έρευνα για το κύκλωμα δημοσίων υπαλλήλων, που φέρεται να εκβίαζε επιχειρηματίες. Οι υπάλληλοι φέρονται να είχαν αναπτύξει την παράνομη και σύνθετη δράση τους “προσφέροντας”, έναντι αδρής αμοιβής, υπηρεσίες αποφυγής καταλογισμού προστίμων και άλλες παρόμοιες, σε αρκετούς επιχειρηματίες στον χώρο της εστίασης. Οι κατηγορούμενοι είναι αντιμέτωποι με κατηγορίες για τα παρακάτω επτά κακουργήματα:

  • συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης
  • ένταξη σε εγκληματική οργάνωση
  • εκβίαση
  • απειλή
  • βλάβη επιχείρησης κατ’ επάγγελμα, από κοινού, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση,
  • δωροδοκία υπαλλήλου κατ’ επάγγελμα κατ’ εξακολούθηση και
  • ψευδής βεβαίωση για ποσό άνω των 120 χιλιάδων ευρώ.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν δικαστικές πηγές, η δικογραφία είναι ογκώδης και περιλαμβάνει περισσότερα πρόσωπα από τα 14 που έχουν συλληφθεί μέχρι τώρα.

Η περιβόητη Νάνσυ, φερόμενη ως αρχηγός της σπείρας, θα είναι η τελευταία η οποία θα απολογηθεί. Θα πρέπει να έχουν προηγηθεί όλες οι άλλες απολογίες προκειμένου ο ανακριτής διαφθοράς να είναι σε θέση να της θέσει πλήθος ερωτημάτων γύρω από τη δράση της, καθώς φέρεται ότι αυτή ήλεγχε τα πάντα.

Σύμφωνα εξάλλου με τη δικογραφία η εγκληματική ομάδα είχε αρχηγούς οι οποίοι συντόνιζαν τις ενέργειες των μελών, όριζαν το ύψος της κάθε “είσπραξης”, και κατέγραφαν τα παράνομα χρήματα τα οποία αναγκάζονταν να τους καταβάλουν τα θύματα τους. Σε ειδικό σημειωματάριο το οποίο εντοπίστηκε και κατασχέθηκε, καταγράφονται τα έσοδα από τους εκβιασμούς, τα ονόματα των εκβιαζομένων επιχειρηματιών και οι “αμοιβές” των εμπλεκόμενων.

Ειδήσεις σήμερα:

Τροχαίο στη Λάρισα: Τραγικό τέλος για οδηγό

Ελογές ΗΠΑ - Μπάιντεν: Πληθαίνουν οι φωνές για απόσυρσή του

Ψυχικό - Δολοφονία τοπογράφου: Αρνείται κάθε εμπλοκή ο 44χρονος

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)