Κλίμα

10 Ιουλίου 2024 21:02

Φωτιά - Πέμπτη: Πολύ υψηλός κίνδυνος στην Αττική και άλλες 3 Περιφέρειες (χάρτης)

Σε ποιες περιοχές της χώρας έχουν τεθεί σε αυξημένη ετοιμότητα οι δυνάμεις της πολιτικής προστασίας. Τι πρέπει να προσέχουν ιδιαίτερα οι πολίτες.

Φωτιά - Πέμπτη: Πολύ υψηλός κίνδυνος στην Αττική και άλλες 3 Περιφέρειες (χάρτης)
-

Φωτιά στη Σταμάτα

Σε κατάσταση συναγερμού θα βρίσκονται και αύριο (11.07.2024) αρκετές περιοχές της Ελλάδας, με τις υψηλές θερμοκρασίες και τους ανέμους να δημιουργούν έναν επικίνδυνο συνδυασμό που μπορεί να προκαλέσει αρκετές φωτιές.

Σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης πυρκαγιών που εξέδωσε για αύριο η Πολιτική Προστασία, ο κίνδυνος για φωτιές είναι πολύ υψηλός και κατατάσσεται στην κατηγορία 4 για τέσσερις περιφέρειες. Σημειώνεται πως οι θερμοκρασίες θα συνεχίσουν να είναι υψηλές μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Οι τέσσερις περιφέρειες που κινδυνεύουν περισσότερο είναι:

Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)
Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Λακωνίας)
Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας)
Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (ΠΕ Έβρου)
Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η ΓΓΠΠ συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.ά. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Κάρτες για κίνδυνο πυρκαγιας

Κάρτες για κίνδυνο πυρκαγιας

Κάρτες για κίνδυνο πυρκαγιας

Κάρτες για κίνδυνο πυρκαγιας

Κάρτες για κίνδυνο πυρκαγιας

Ειδήσεις σήμερα:

Copa America: Ο ημιτελικός Ουρουγουάη - Κολομβία live σε ΑΝΤ1 και ANT1+ 

Airbnb: Ένοικος “φέσωσε” με 3500 ευρώ τον ιδιοκτήτη, μέσω... τηλεφώνου! (βίντεο)

Δίχρονο παιδί τουριστών σώθηκε από γιατρούς στην Αθήνα, χάρη σε πρωτοποριακή επέμβαση

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)