Κόσμος

01 Ιουνίου 2024 14:45

Τουρκία - Λιβύη: Συνάντηση Ερντογάν με τον Ντμπεϊμπά για την Ενέργεια

Πλούσια ήταν η ατζέντα της συνάντησης του Τούρκου Προέδρου με τον Πρωθυπουργό της κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας της Λιβύης, Αμπντελχαμίντ Ντμπεϊμπά.

Τουρκία - Λιβύη: Συνάντηση Ερντογάν με τον Ντμπεϊμπά για την Ενέργεια
-

Τουρκία και Λιβύη θα πρέπει να βρίσκονται σε στενή επαφή για την προστασία των κοινών συμφερόντων τους στην ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε σε συνάντησή του στην Άγκυρα ο Τούρκος πρόεδροςΤαγίπ Ερντογάν με τον πρωθυπουργό της κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας της Λιβύης Αμπντελχαμίντ Ντμπεϊμπά.

Σύμφωνα με την τουρκική προεδρία, κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η ενεργειακή συνεργασία μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης. 

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Κωνσταντινούπολη, Άννα Ανδρέου, συζητήθηκαν οι σχέσεις Τουρκίας-Λιβύης, οι τελευταίες εξελίξεις στη Λιβύη, οι επιθέσεις του Ισραήλ στα παλαιστινιακά εδάφη, περιφερειακά και παγκόσμια ζητήματα. 

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι οι σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και της Λιβύης συνεχίζουν να αναπτύσσονται σε όλους τους τομείς, ότι θα ήταν επωφελές να ξεκινήσει μια διαδικασία διαλόγου, προκειμένου να διασφαλιστεί η ενότητα και η αλληλεγγύη στη Λιβύη και ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να παράσχει τη στήριξη που μπορεί στο πλαίσιο αυτό. 

Ευχαρίστησε τη Λιβύη για την υποστήριξη της στον παλαιστινιακό αγώνα και δήλωσε ότι η απόφαση της Τρίπολης να συμμετάσχει στην υπόθεση γενοκτονίας κατά του Ισραήλ στο Διεθνές Δικαστήριο, όπως και η Τουρκία, ήταν σωστή.


Ειδήσεις σήμερα:

ΗΠΑ: Μωρό 6 εβδομάδων κατακρεουργήθηκε από το σκυλί της οικογένειας (βίντεο)

Fitch για Ελλάδα: Σε επενδυτική βαθμίδα με αναβάθμιση των προοπτικών

Τροχαίο - ΒΟΑΚ: Νεκρός οδηγός μηχανής


12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)