Αθλητικά

Χθες 13:58 Τελευταία ενημέρωση : Χθες 21:03

Ποδηλατικός Γύρος Αθήνας: Μαζική συμμετοχή στη μεγάλη γιορτή (εικόνες)

Μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν τον καλό καιρό κάνοντας το γύρο της Αθήνας με το αγαπημένο τους μέσο μεταφοράς και άθλησης.

Ποδηλατικός Γύρος Αθήνας: Μαζική συμμετοχή στη μεγάλη γιορτή (εικόνες)
-

Ο 28ος Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας, η μεγάλη γιορτή την οποία διοργανώνει κάθε χρόνο ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), επέστρεψε και φέτος στους δρόμους της πόλης.

Με αφετηρία την πλατεία Συντάγματος σήμερα 20/10, ο Γύρος προσκάλεσε τους φίλους του αθλήματος να διασχίσουν, εκτός από την κλασική διαδρομή των 7 χλμ., και μία ακόμα μεγαλύτερη διαδρομή των 16 χλμ. στο κέντρο της πόλης.

Ποδηλάτες, παιδιά, γονείς μαζί με τα παιδιά τους, άτομα της τρίτης ηλικίας, παρέες φίλων έγιναν μέρος της γιορτής. Φορώντας ειδικά κράνη και γιλέκα, οι ποδηλάτες οδήγησαν, περνώντας από τη Βουλή και τις Στήλες του Ολυμπίου Διός, με τον καιρό σύμμαχό τους. Πολλοί έδωσαν το "παρών" παρέα με τα αγαπημένα τους κατοικίδια ζώα.

Συμμετοχή και ζήλο εκδήλωσαν και οι ανάπηροι συμπολίτες μας.

Ποδηλατικός - Αθήνα - 2024

Ποδηλατικός - Αθήνα - 2024

Ποδηλατικός - Αθήνα - 2024

Η εκκίνηση της πρώτης διαδρομής των 16 χλμ. δόθηκε στις 09.30 το πρωί, ενώ στις 11.00 ξεκίνησε η δεύτερη διαδρομή των 7 χλμ.

Ο τερματισμός όλων των διαδρομών ήταν στην πλατεία Συντάγματος

.Ποδηλατικός - Αθήνα - 2024

Ποδηλατικός - Αθήνα - 2024

Ο Ποδηλατικός Γύρος αποτελεί το κορυφαίο αθλητικό γεγονός της Αθήνας για το ποδήλατο. Από το 1987 αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής και της ιστορίας της πρωτεύουσας, όπου χιλιάδες κόσμου πλημμυρίζουν τους δρόμους της Αθήνας, ποδηλατώντας με ασφάλεια, κέφι και ζωντάνια, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα για τη βιώσιμη μετακίνηση στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Υπό την αιγίδα της ΕΛΑΣ

Ο φετινός ποδηλατικός γύρος διεξάγεται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σε σχετικό της κάλεσμα στα social media η ΕΛΑΣ αναφέρει: «Σας περιμένουμε στο περίπτερό μας, στην Πλατεία Συντάγματος, για να γνωρίσετε από κοντά τους Αστυνομικούς μας Ποδηλάτες, ενώ & το ‘’Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής’’ είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους μικρούς μας φίλους».

Ποδηλατικός - Αθήνα - 2024

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις εφαρμόστηκαν για την διεξαγωγή του Γύρου. Ειδικότερα πραγματοποιήθηκαν σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας και απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης των οχημάτων σε αρκετές παρακάτω λεωφόρους, πλατείες και οδούς περιοχής Δήμου Αθηναίων.

Η Τροχαία απηύθυνε έκκληση στους οδηγούς για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους, και για την αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, να αποφύγουν τη διέλευση των οχημάτων τους από τις αποκλεισμένες οδούς και να ακολουθούν τα σήματα και τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.

Ειδήσεις σήμερα:

Ανασκόπηση Μητσοτάκη: Υπερσυνταγογράφηση, κατώτατος μισθός και φιλοδωρήματα

Βόλος: Θρίλερ με νεκρό επιχειρηματία σε ακάλυπτο πολυκατοικίας

ΗΠΑ: Ο Μασκ δίνει 1 εκατομμύριο την ημέρα σε πολίτες για να επηρεάσει υπέρ του Τραμπ

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)