Κλίμα

Χθες 20:21

Μίλτον και Έλεν - Αρνιακός: Δύο τροπικές θύελλες στην Φλόριντα μέσα σε 13 μέρες

Ο μετεωρολόγος του ΑΝΤ1, Τάσος Αρνιακός, μιλά για το διπλό και πρωτόγνωρο αυτό χτύπημα από ακρία φαινόμενα, το οποίο προξένησε τόσα θύματα και καταστροφές.

Μίλτον και Έλεν - Αρνιακός: Δύο τροπικές θύελλες στην Φλόριντα μέσα σε 13 μέρες
-

Διπλό χτύπημα μέσα σε 13 μέρες από 2 ισχυρότατες τροπικές θύελλες δέχθηκε η πολύπαθη πολιτεία της Φλόριντας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πρώτα, από τον τυφώνα Έλεν στις 27 Σεπτεμβρίου και μετά από τον Μίλτον στις 10 Οκτωβρίου. Τα ισχυρότατα φαινόμενα που συνόδευαν τους δύο τυφώνες διαπέρασαν σχεδόν εγκάρσια τη Χερσόνησο με ελαφρώς διαφορετικές πορείες.

Η Έλεν χτύπησε τη Φλόριντα στα βορειοδυτικά παράκτια στην περιοχή του Μπιγκ Μπεν με κατεύθυνση το Ταλαχάσε, που είναι και η πρωτεύουσα της πολιτείας πριν φύγει βορειότερα προς την πολιτεία της Τζόρτζια αφήνοντας πίσω 201 νεκρούς. Νοτιότερα, έφτασε μέχρι τον κόλπο Τάμπα στο κέντρο της χερσονήσου.

Ο Μίλτον χτύπησε πρώτα την περιοχή του κόλπου Τάμπα και κινήθηκε βορειοανατολικά στον άξονα Τάμπα-Ορλάντο-Ντεϊτόνα Μπιτς πριν βγει στον Ατλαντικό, αφήνοντας μέχρι στιγμής πίσω του 17 νεκρούς.

Συνεπώς, οι περιοχές που δέχθηκαν 2 φορές ισχυρότατα καιρικά φαινόμενα, ήταν οι περιοχές ανάμεσα στις τροχιές των δύο τυφώνων, δηλαδή οι κεντροβόρειες περιοχές της Πολιτείας της Φλόριντας, με αντίστοιχες δυστυχώς διπλές καταστροφικές συνέπειες.

Ειδήσεις σήμερα:

Δούκας στον ΑΝΤ1: Πιστεύω στην ανατροπή - Ήθελα πολύ το ντιμπέιτ

Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ: Επέμεινε η πλειοψηφία για αποκλεισμό Κασσελάκη

ΗΠΑ - Συνομωσιολόγοι: Τον Μίλτον τον προκάλεσαν… οι μετεωρολόγοι

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)