Κόσμος

09 Οκτωβρίου 2024 13:28 Τελευταία ενημέρωση : 09 Οκτωβρίου 2024 20:18

Τυφώνας Μίλτον - Φλόριντα: Έλληνες των ΗΠΑ μιλούν στον ΑΝΤ1 (βίντεο)

Πώς περιγράφουν στον ΑΝΤ1, την κατάσταση που επικρατεί ενόψει του τυφώνα Μίλτον, ομογενείς της Φλόριντα.

Τυφώνας Μίλτον - Φλόριντα: Έλληνες των ΗΠΑ μιλούν στον ΑΝΤ1 (βίντεο)
-

Ο τυφώνας "Μίλτον" πλησιάζει απειλητικά την Φλόριντα και οι κάτοικοι της περιοχής, εγκαταλείπουν κατά χιλιάδες την πολιτεία καθώς η "επέλασή" του προβλέπεται τρομακτική. 

Ο ανταποκριτής του ΑΝΤ1 στις ΗΠΑ, Θανάσης Τσίτσας, μίλησε με Έλληνες ομογενείς, που βίωσαν πριν από λίγες ημέρες το "χτύπημα" της φονικής κακοκαιρίας "Ελίν" και τώρα αναμένουν ένα δεύτερο καιρικό "χτύπημα" που προοιωνίζεται ισχυρότερο.

Η Άρια Σωκράτους, περιγράφει τι αναμένεται να συμβεί σύμφωνα με τις προειδοποιήσεις αλλά και πώς βιώνουν οι κάτοικοι της περιοχής την αναμονή για το φαινόμενο αλλά και τις προετοιμασίες.

Ακόμη, ο Μανώλης Βελιβασάκης, μεταξύ άλλων, εύχεται να μην υπάρξουν θύματα από το πέρασμα του τυφώνα.

Δείτε live την εξέλιξη του κυκλώνα:

Οι κάτοικοι της Φλόριντα στις ΗΠΑ έχουν μία τελευταία ημέρα σήμερα για να απομακρυνθούν από τις εστίες τους ή να προετοιμαστούν για την έλευση του τυφώνα Μίλτον, ενδεχομένως του πιο καταστροφικού που έχει πλήξει ποτέ την περιοχή.

Καθώς περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι που ζουν στις παράκτιες περιοχές της Φλόριντα έχουν λάβει εντολή να απομακρυνθούν από τις εστίες τους, στους αυτοκινητόδρομους έχουν σχηματιστεί τεράστιες ουρές, ενώ έχουν τελειώσει τα καύσιμα σε κάποια πρατήρια.

Φλόριντα  - τυφώνας Μίλτον - εκκένωση

Ο τυφώνας, κατηγορίας 5 στην κλίμακα Σαφίρ- Σίμπσον, συνοδεύεται από ανέμους που μπορεί να φτάσουν ως και τα 270 χιλιόμετρα την ώρα και αναμένεται να πλήξει τη μητροπολιτική περιοχή της Τάμπα, όπου ζουν περισσότεροι από 3 εκατομμύρια άνθρωποι, αν και οι μετεωρολόγοι επισημαίνουν ότι η διαδρομή που θα ακολουθήσει ο Μίλτον μπορεί να αλλάξει.

Τυφώνας Μίλτον - ΗΠΑ

Ο τυφώνας κινείται από τα νοτιοδυτικά προς τα βορειοανατολικά στον κόλπο του Μεξικού. Χθες, Τρίτη, πέρασε από τη χερσόνησο Γιουκατάν του Μεξικού χωρίς να προκαλέσει θύματα, μόνο κάποιες υλικές ζημιές.

“Ολόκληρη η χερσόνησος της Φλόριντα έχει τεθεί σε κατάσταση είτε εγρήγορσης είτε συναγερμού”, δήλωσε χθες ο κυβερνήτης της πολιτείας Ρον ΝτεΣάντις.

Ο Μίλτον ενδέχεται να είναι “η χειρότερη καταιγίδα που έχει πλήξει τη Φλόριντα εδώ και έναν αιώνα”, προειδοποίησε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν στο περιθώριο σύσκεψης στον Λευκό Οίκο για τις προετοιμασίες για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός: συννεφιά, ζέστη και τοπικές βροχές την Τετάρτη

ΗΠΑ: Ο τυφώνας Μίλτον ενισχύθηκε ξανά και κατευθύνεται προς Φλόριντα (εικόνες)

Κτηματολόγιο - Κυρανάκης: Στο τέλος του 2025 θα ξέρουμε τι ανήκει και σε ποιον (βίντεο)

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)