Κοινωνία

Σήμερα 19:10

Πατέρας Ιωνά Καρούση στον ΑΝΤ1: Ο μοναχογιός μου θυσιάστηκε στην τρέλα του πολέμου (βίντεο)

Τι λέει συντετριμμένος στον ANT1, ο πατέρας του άτυχου φοιτητή. Ο Πρέσβης του Ισραήλ μιλά αποκλειστικά στον ΑΝΤ1 για την άγρια δολοφονία του Ιωνά.

Πατέρας Ιωνά Καρούση στον ΑΝΤ1: Ο μοναχογιός μου θυσιάστηκε στην τρέλα του πολέμου (βίντεο)
-

Των Τζίνα Στασινοπούλου / Αντώνη Σεφερλή από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1

Ο Ιωνάς Καρούσης πέφτει νεκρός από τα πυρά τρομοκρατών στο Ισραήλ. Οι δικοί του άνθρωποι βλέπουν τις εικόνες και εικάζουν ότι ο 26χρονος είναι αυτό που κείτεται νεκρός στο πεζοδρόμιο...

Ο Δημήτρης Καρούσης, πατέρας του άτυχου φοιτητή, με λυγμούς περιγράφει στον ΑΝΤ1: “Ήταν ό,τι καλύτερο υπάρχει σε άνθρωπο στον κόσμο. Η καρδιά του το μυαλό του. Έχασα τα πάντα. Τέτοια καρδιά δεν υπήρχε ποτέ. Δεν είχε γνωρίσει κανένας, δεν έχω γνωρίσω άνθρωπο τέτοιο”.

Είναι ο Ιωνάς Καρούσης ο 26χρονος φοιτητής αρχιτεκτονικής. Ο Έλληνας που όπως εξομολογείται ο πατέρας του στον ΑΝΤ1, αγαπούσαν όλοι όσοι τον γνώριζαν. Είναι ο άνθρωπος που βρέθηκε τη λάθος ώρα στον λάθος τόπο.

“Ο μοναχογιός μου τον θυσιάσανε εδώ στην τρέλα του πολέμου. Δεν υπάρχει αυτός ο άνθρωπος σαν αυτό τον άνθρωπο δεν υπάρχει. Δεν το λέω εγώ σαν πατέρας όσοι τον έχουν γνωρίσει μπορούν. Δεν υπήρχε τέτοια καρδιά”, συμπληρώνει ο πατέρας του.

Τον Ιωνά χτύπησαν τα πυρά των δύο μοναχικών λύκων χθες βράδυ στο νότο του Τελ Αβίβ, στην παραλία Τζάφα την ώρα που πήγαινε για μια εργασία της αρχιτεκτονικής.

Ιωνάς Καρούσης


Ήταν ένας από τους άτυχους που οι δύο τρομοκράτες κυνηγούσαν στο σταθμό του τραμ. Ο ένας από τους δύο μαυροντυμένους άντρες κουβαλούσε ένα αυτόματο όπλο και ο άλλος μαχαίρι. Περιφέρονται κατά μήκος του σταθμού πριν αρχίσουν να πυροβολούν. Στιγμές αργότερα ο Ιωνάς Καρούσης πέφτει νεκρός.

Λίγο πριν τις 7 το βράδυ χτύπησαν οι τρομοκράτες στη Τζάφα. Τα μεσάνυχτα ήρθε η ειδοποίηση στην οικογένεια.

“Ήρθαν στις 12 το βράδυ και μας ειδοποίησαν ότι του επιτέθηκαν στο τραμ στη Γιάφα κάτι τρομοκράτες και τον πυροβόλησαν με 4 σφαίρες. Είχε πάει να κάνει μία εργασία για την Αρχιτεκτονική”, αναφέρει ο Δημήτρης Καρούσης.

Ο γνωστός καθηγητής νευρολογίας που έφυγε με την οικογένειά του το 1988 για το Τελ Αβίβ, δε σκέφτηκε στιγμή να επιστρέψει όταν τα τύμπανα του πολέμου χτύπησαν στην περιοχή.

“Έτσι μας το ξεπληρώνει αυτό. Εδώ είναι δύο τρελοί και γι’ αυτό την πληρώνουμε. Μεγάλοι άνθρωποι τους σκοτώνουν και σκοτώνονται”, συνεχίζει.

Και στην Αθήνα ο Πρέσβης του Ισραήλ μιλά αποκλειστικά στον ΑΝΤ1 και τον Αντώνη Σεφερλή για την άγρια δολοφονία του Ιωνά.

Ο Νόαμ Κατς, αναφέρει μεταξύ άλλων: “Αρχικά θα ήθελα να εκφράσω την αλληλεγγύη του Ισραήλ, τη συμπάθεια και τη συμπόνια με την οικογένεια. Χθες έγινε μια τρομοκρατική επίθεση από δύο Παλαιστίνιους, που είχαν σχέσεις με τη Χαμάς, ήρθαν από τη Δυτική όχθη. 7 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τους πυροβολισμούς τους και οι δυνάμεις ασφαλείας τους εξουδετέρωσαν”.

Όλη η ελληνική κοινότητα στο Ισραήλ σήμερα πενθεί το χαμό ενός νέου Έλληνα.

Ειδήσεις σήμερα:

Αγροτικό ρεύμα: ρύθμιση οφειλών σε 10 χρόνια και άτοκα

Ντιμπέιτ - ΗΠΑ: Οι υποψήφιοι αντιπρόεδροι “πυροβόλησαν” Χάρις και Τραμπ (εικόνες)

Ταξί - Πιτσιλής: Τελευταία πρόσκληση για τις ταμπέλες... πριν από τα πρόστιμα

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)