Κοινωνία

Σήμερα 15:32 Τελευταία ενημέρωση : Σήμερα 20:57

Ιωνάς Καρούσης: Ποιος είναι ο 26χρονος που έχασε τη ζωή του στη τρομοκρατική επίθεση του Τελ Αβίβ

Ο θάνατος του 26χρονου Ιωνά, έχει βυθίσει στο πένθος την οικογένειά του και την ελληνική κοινότητα στο Ισραήλ.

Ιωνάς Καρούσης: Ποιος είναι ο 26χρονος που έχασε τη ζωή του στη τρομοκρατική επίθεση του Τελ Αβίβ
-

Θλίψη έχει σκορπίσει ο θάνατος του 26χρονου Έλληνα, ο οποίος έχασε τη ζωή του στη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στη Γιάφα του Τελ Αβίβ. 

Ο Ιωνάς Καρούσης Έλληνας πολίτης, κάτοικος Ιεροσολύμων είχε καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη. Ο νεαρός με διπλή ιθαγένεια (ελληνική και ισραηλινή) ήταν γιος πολύ γνωστού γιατρού στα Ιεροσόλυμα. Συγκεκριμένα ήταν γιος του γνωστού νευρολόγου Δημήτρη Καρούση, οποίος έφυγε από τη Θεσσαλονίκη το 1988 για να ζήσει στο Ισραήλ. Η μητέρα του θύματος είναι επίσης γιατρός.

Ο Ιωνάς Καρούσης ήταν φοιτητής στο Τελ Αβίβ, ενώ οι γονείς του μένουν στη νέα πόλη της Ιερουσαλήμ.

Ο αδικοχαμένος είχε δημοσιεύσει ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα πριν από μία βδομάδα με την οποία με τη λεζάντα "Τα λέμε σύντομα Ελλάδα".

Το Υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε βαθύτατη θλίψη για την απώλειά του και με ανακοίνωσή του καταδίκασε απερίφραστα την επίθεση, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για σεβασμό της ανθρώπινης ζωής και καταπολέμηση της τρομοκρατίας. «Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του θύματος», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ.

Η ελληνική διπλωματική αποστολή στο Ισραήλ βρίσκεται σε στενή επικοινωνία με τις τοπικές αρχές για την παροχή στήριξης στην οικογένεια του θύματος και τη διευθέτηση των απαραίτητων διαδικασιών.

Τα συλυππητήρια της Άννας Διαμαντοπούλου

Ο πατέρας του ήταν παιδικός φίλος της υποψήφιας Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Άννας Διαμαντοπούλου.

Η Άννα Διαμαντοπούλου σε ανάρτησή της, αναφέρεται στον Δημήτρη Καρούση ως ένας από τους σημαντικότερους νευρολόγους του πλανήτη και αναφέρει ότι ήταν φίλοι με τον πατέρα του 26χρονου Ιωνά που έπεσε νεκρός από τα πυρά τρομοκρατών στο Τέλ Αβίβ, από όταν ήταν μικρά παιδιά.

«Δεν υπάρχουν λόγια συμπαράστασης για τον χαμό του μοναχογιού του», αναφέρει μεταξύ άλλων η Άννα Διαμαντοπούλου στην ανάρτησή της.

«Ο Δημήτρης Καρούσης, ένας από τους σημαντικότερους νευρολόγους στον πλανήτη, έχασε στη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στο Τελ Αβίβ, τον γιο του. Με τον Δημήτρη είμαστε φίλοι από παιδιά. Δεν υπάρχουν λόγια συμπαράστασης για τον χαμό του μοναχογιού του. Η καταδίκη κάθε μορφής τρομοκρατίας είναι αυτονόητη, απερίφραστη και αδιαπραγμάτευτη. Δημήτρη, εγώ και ο αδερφός μου ο Γιάννης, είμαστε κοντά σου» αναφέρει στην ανάρτησή της.

Ειδήσεις σήμερα:

Πυροβολισμοί στο Ζεφύρι

Αγρίνιο: Εκρηκτικός μηχανισμός στο προαύλιο δημοτικού σχολείου

Καλάβρυτα: Φωτιά στην Πλατανίτσα

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)