Πολιτική

16 Σεπτεμβρίου 2024 13:54

ΚΕΔΕ - Μητσοτάκης: Θα θωρακίσουμε θεσμικά την Τοπική Αυτοδιοίκηση

Τι συζήτησε ο πρωθυπουργός κατά την επίσημη συνάντησή του με το προεδρείο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας. Ποια προβλήματα της καθημερινότητας των δημοτών ήταν στην ατζέντα.

ΚΕΔΕ - Μητσοτάκης: Θα θωρακίσουμε θεσμικά την Τοπική Αυτοδιοίκηση
-

Συνάντηση με το προεδρείο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας πραγματοποίησε το πρωί της Δευτέρας 16.09 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε ότι υπάρχουν «ανοικτά ζητήματα μπροστά μας τα οποία αφορούν τόσο την θεσμική θωράκιση της τοπικής αυτοδιοίκησης, όσο και μια σειρά από άλλα επίδικα».

«Έκρινα σκόπιμο να κάνουμε επισκόπηση των ανοιχτών ζητημάτων τα οποία έχουμε μπροστά μας παρουσία όχι μόνο του υπουργού αλλά και πολλών συναρμόδιων υπουργών», επεσήμανε ο πρωθυπουργός.

Συμπλήρωσε: «Νομίζω ότι θα αναγνωρίσετε και εσείς ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα από την πλευρά της κυβέρνησης όσον αφορά στην οικονομική και θεσμική στήριξη της αυτοδιοίκησης».

Κυριάκος Μητσοτάκης - ΚΕΔΕ

«Έχουμε ανοιχτά ζητήματα μπροστά μας τα οποία αφορούν και τη θεσμική θωράκιση της αυτοδιοίκησης στο πλαίσιο μίας πραγματικής πολυεπίπεδης διακυβέρνησης, αλλά και μία σειρά από άλλα ανοιχτά ζητήματα» πρόσθεσε.

«Να συγκλίνουμε με την ευρωπαϊκή Τοπική Αυτοδιοίκηση»

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης Θεσσαλονίκης Λάζαρος Κυρίζογλου αναφέρθηκε στη σημασία αυτής της συνάντησης λέγοντας: «προκειμένου να γίνουν βήματα σημαντικά και θετικά και στην πατρίδα μας στην Ελλάδα στην αυτοδιοίκηση για να συγκλίνουμε με την ευρωπαϊκή τοπική αυτοδιοίκηση».

Κυριάκος Μητσοτάκης - ΚΕΔΕ

Ειδήσεις σήμερα:

ΗΠΑ - Τραμπ: Η δεύτερη απόπειρα δολοφονίας και το προφίλ του υπόπτου

Πρόσκρουση τρένου σε κομμένα δέντρα - Σταθόπουλος: Δεν υπάρχει έγγραφο που να επιβεβαιώνει ότι μας ζητήθηκε καθαρισμός

Τροχαίο - Καλλιθέα: Ανατροπή οχήματος στη Θησέως

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)