Κόσμος

09 Σεπτεμβρίου 2024 08:29 Τελευταία ενημέρωση : 10 Σεπτεμβρίου 2024 11:45

Βιετνάμ: Φονικό το πέρασμα του τυφώνα Γιάγκι (εικόνες)

Το Βιετνάμ πλήττει ο τυφώνας Γιάγκι, ο οποίος σάρωσε πριν την Κίνα, αφήνοντας πίσω του νεκρούς και ανυπολόγιστες καταστροφές.

Βιετνάμ: Φονικό το πέρασμα του τυφώνα Γιάγκι (εικόνες)
-


Τουλάχιστον 82 νεκρούς και 752 τραυματίες, άφησε πίσω του ο τυφώνας Γιάγκι στο βόρειο Βιετνάμ που πλήττει τη χώρα από το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, ενώ 64 είναι οι αγνοούμενοι, σύμφωνα με την υπηρεσία για την αντιμετώπιση καταστροφών. Εξαιτίας των πλημμυρών και των κατολισθήσεων που προκάλεσε ο τυφώνας, οι αρχές τής ασιατικής χώρας προειδοποίησαν πως υπάρχει κίνδυνος εκδήλωσης νέων πλημμυρών.

Βιετνάμ - Τυφώνας Γιάγκι

Τα περισσότερα από τα θύματα έχασαν τη ζωή τους σε κατολισθήσεις και ξαφνικές πλημμύρες, ανέφερε η υπηρεσία προσθέτοντας ότι η επαρχία Κάο Μπανγκ είναι αυτή που έχει πληγεί περισσότερο, καθώς εκεί έχουν σκοτωθεί 19 άνθρωποι ενώ αγνοείται η τύχη 36.

Ο τυφώνας, που προηγουμένως έπληξε την Κίνα, έφθασε πάνω από το έδαφος στις βορειοανατολικές ακτές του Βιετνάμ το βράδυ του Σαββάτου. Προκάλεσε διακοπές της ηλεκτροδότησης και της λειτουργίας δικτύων τηλεπικοινωνιών σε διάφορους τομείς της χώρας, ειδικά στις επαρχίες Κουάνγκ Νινχ και Χαϊφόνγκ, σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης στο Ανόι.

Ειδήσεις σήμερα:

Ηλιούπολη – Τροχαίο: Σύγκρουση δύο μηχανών με αυτοκίνητο (εικόνες)

Τροχαίο στο Μενίδι: 23χρονος μοτοσικλετιστής

Λιγνάδης: Στο Εφετείο για την υπόθεση βιασμών ο σκηνοθέτης

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)