Πολιτική

07 Σεπτεμβρίου 2024 19:03

ΣΥΡΙΖΑ - Κεντρική Επιτροπή: Οι 87 “σέρνουν τα εξ αμάξης” στον Κασσελάκη

Ποιο τεχνικό ζήτημα θα αφορά η πρώτη ψηφοφορία και πότε θα διεξαχθεί. Οι φωνές και οι διενέξεις συνεχίζονται. Σκληρή κριτική και ""βαριές κουβέντες" από τους 87.

ΣΥΡΙΖΑ - Κεντρική Επιτροπή: Οι 87 “σέρνουν τα εξ αμάξης” στον Κασσελάκη
-

Εμπόλεμη κατάσταση θυμίζει η εν εξελίξει συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, με τα βέλη να είναι αδιάκοπα, σοβαρά και σκληρά και την διάσπαση του κόμματος να φαίνεται πλέον αναπόφευκτη.

Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με το καταστατικό του κόμματος, για να κριθεί αποδεκτή η πρόταση δυσπιστίας χρειάζεται να συγκεντρώσει 148 ψήφους, καθώς τ παρόντα μέλη είναι τα 295 από τα 301 του οργάνου.

Στις 20.30 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη μετωπική ”σύγκρουση” των δύο στρατοπέδων, με θέμα το αν η ψηφοφορία ουσίας επί της υποβληθείσας πρότασης μομφής θα είναι κρυφή ή φανερή. Ο πρόεδρος Στέφανος Κασσελάκης ζητά φανερή ψηφοφορία, ενώ η πλευρά των 87 στελεχών ζητά κρυφή. Για το θέμα αυτό θα διενεργηθεί ψηφοφορία.

Εν συνεχεία αναλόγως του αποτελέσματος, θα πραγματοποιηθεί φανερή ή κρυφή ψηφοφορία επί της πρότασης μομφής καθαυτής.

Η συνεδρίαση είναι κυριολεκτικά θυελλώδης και οι παρόντες αναφέρουν ότι από την αίθουσα συνεδρίασης ακούγονται διαρκώς φωνές και διενέξεις.

Η Όλγα Γεροβασίλη φέρεται να ανέφερε για τον κ. Κασσελάκη ότι «λάθη πολιτικής και σχεδιασμού συγχωρούνται, ο πρόεδρος όμως κινείται χωρίς ήθος και αξία. Ακούμε διαρκώς για σύνθεση και υπευθυνότητα, αυτά όμως δεν τα εννοεί έμπρακτα. Εκ μέρους του βλέπουμε διαρκώς απειλές, διχασμό, απρέπεια και πράξεις οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με τις αξίες της Αριστεράς».

Την αγανακτισμένη φράση ότι «πρέπει να μπει επιτέλους ένα τέλος σε αυτόν τον κατήφορο» φέρεται να χρησιμοποίησε δηκτικά ο Σωκράτης Φάμελλος, σύμφωνα με τον οποίο εξάλλου, το κόμμα αντιμετωπίζει πρόβλημα αξιοπιστίας και σοβαρότητας.

Ίσες αποστάσεις φαίνεται ότι συνεχίζει να κρατά ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Νίκος Παππάς. Ο πολιτικός στην ομιλία του αφ’ ενός φέρεται να υπενθύμισε στον κ. Κασσελάκη ότι δεν μιλά σε αντιπάλους αλλά σε συντρόφους, αφ’ ετέρου να καταλόγισε στους διαφωνούντες μεγάλα πολιτικά λάθη.

Ειδήσεις σήμερα:

NASA: Το Starliner γύρισε άδειο στην Γη για να μην κινδυνέψουν οι αστροναύτες (βίντεο)

Μέριλαντ: 16χρονος σκότωσε 15χρονο την πρώτη ημέρα του στο σχολείο (βίντεο)

Τρίκαλα: Κλείδωνε γυναίκα και παιδιά στο σπίτι, όταν έφευγε για δουλειά

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)