Πολιτική

06 Σεπτεμβρίου 2024 20:39

ΔΕΘ: Τα μέτρα που θα ανακοινώσει ο Μητσοτάκης

Στοχευμένες θα είναι οι παρεμβάσεις που θα ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός κατά τα αυριανά εγκαίνια της ΔΕΘ.

ΔΕΘ: Τα μέτρα που θα ανακοινώσει ο Μητσοτάκης
-

Από το ρεπορτάζ του Νίκου Ρογκάκου

Στη Θεσσαλονίκη και τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στα αυριανά εγκαίνια της 88ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης είναι στραμμένα τα βλέμματα.

Η πόλη είναι «αστακός», ενώ οι κινητοποιήσεις άρχισαν σήμερα από τους υγειονομικούς και τους ένστολους.

Αν και η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει, σε κάθε τόνο, πως, το «καλάθι» των παροχών θα είναι «ζυγισμένο», η πρώτη εξαγγελία έγινε χθες μέσω ανάρτησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, που προανήγγειλε οικονομικό κίνητρο για γιατρούς απομακρυσμένων και άγονων περιοχών.

Στην ουσία αυτό που θα γίνει αύριο είναι η παρουσίαση του «οδικού χάρτη» της κυβέρνησης έως και το 2027.

Σε αυτόν περιλαμβάνονται οι αυξήσεις στους μισθούς των γιατρών και των νοσηλευτών, των ένστολων (στα νυχτερινά τους) και των αγροτών, ενώ θα υπάρξουν και βελτιώσεις στο φορολογικό των ελεύθερων επαγγελματιών.

Στην ενίσχυση του εισοδήματος θα υπάρξει η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και μείωση της τάξης του 1% στις εργοδοτικές εισφορές και «ψαλίδι» στα τεκμήρια.

Για τις συντάξεις θα ανακοινωθεί αύξηση 2,5%, που αντιστοιχεί σε 400 εκατομμύρια ευρώ, ενώ «κλείδωσε» το έκτακτο επίδομα του Δεκεμβρίου σε χαμηλοσυνταξιούχους και ευάλωτους, στα 200 -250 εκατομμύρια ευρώ.

Οικονομική ενίσχυση θα λάβουν τον Δεκέμβριο και οι 200.000 δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος,  (50% επιπλέον του επιδόματος), ενώ επιπλέον 200 ευρώ θα «δουν» στους λογαριασμούς τους και οι δικαιούχοι του επιδόματος ΑμεΑ.

Θα ανακοινωθούν όμως και στοχευμένα μέτρα ως προς τη στήριξη της οικογένειας, όπως η αύξηση του επιδόματος παιδιών, στο οποίο θα υπάρξει ριζική αλλαγή από τη βάση του. Οι δικαιούχοι του επιδόματος, θα λάβουν επίσης 1,5 δόση τον Δεκέμβριο. Θα ανακοινωθεί επίσης, ενίσχυση των τριτέκνων, που δεν αποκλείεται να «φτάσουν» τους πολύτεκνους.

 Κινήσεις θα υπάρξουν και για το στεγαστικό,  με το διευρυμένο πρόγραμμα «Σπίτι μου», τριετή απαλλαγή φόρου για να ανοίξουν «κλειστά» σπίτια, φτηνά στεγαστικά δάνεια και μέτρα για να «φρενάρει» το Airbnb.

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θεσσαλονίκη: Νταντά κατήγγειλε τη μητέρα του μωρού για κακοποίηση

WRC - Ράλλυ Ακρόπολις: Ο Τάνακ επικεφαλής μετά το πρώτο σκέλος

ΣΥΡΙΖΑ - Φαραντούρης: Θα είμαι υποψήφιος Πρόεδρος, το σκέφτομαι σοβαρά

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)