Αθλητικά

06 Σεπτεμβρίου 2024 17:43

Άνχελ Ντι Μαρία: “Υπόκλιση” στον αφανή μάγο της Αργεντινής

Η "Αλμπισελέστε" αποχαιρέτησε τον Άνχελ Ντι Μαρία έτσι ακριβώς όπως αξίζει σε έναν θρύλο.

Άνχελ Ντι Μαρία: “Υπόκλιση” στον αφανή μάγο της Αργεντινής
-

«Ράγισαν καρδιές» στο Μπουένος Άιρες.

Το βράδυ της Πέμπτης δε θύμιζε σε τίποτα έναν συνηθισμένο αγώνα προκριματικών. Στο ματς με την Χιλή, μια γλυκόπικρη γεύση αναδύονταν στα χείλη κάθε Αργεντίνου, που βρέθηκε στο Μονουμεντάλ, και τραγουδούσε ρυθμικά το όνομα του δικού του ποδοσφαιρικού θεού, Άνχελ Ντι Μαρία.

Δεκάδες χιλιάδες κόσμου βρέθηκαν στο αχανές στάδιο, όχι τόσο για το παιχνίδι, αλλά για να χειροκροτήσουν και να αποχαιρετήσουν με τιμές τον «Φιντέο», ο οποίος αποσύρθηκε από την Εθνική. Μετά από 16 χρόνια παρουσίας στην πρώτη ομάδα, 2 Κόπα Αμέρικα, 1 Παγκόσμιο κύπελλο και 1 χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο, ο Ντι Μαρία έχτισε τον μύθο του αθόρυβα πίσω από τον «καπιτάνο» Λιονέλ Μέσι και κατάφερε να αγαπηθεί όσο λίγοι σηκώνοντας παράλληλα το βάρος μεγατόνων που κουβαλά η φανέλα της Αργεντινής.

«Τώρα είμαι ακόμη ένας οπαδός» δήλωσε με δάκρυα στα μάτια κατά την ομιλία του στο χορτάρι του «Μονουμεντάλ», και ευχαρίστησε όλους όσοι ήταν δίπλα του σε αυτό το ταξίδι.

«Έχω πολλά συναισθήματα μέσα μου. Είναι δύσκολο να μιλήσω. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους που εργάζονται στην AFA. Πέρασα 16 χρόνια μαζί τους. Έζησα δύσκολα πράγματα και κατέληξα ευτυχισμένος δίπλα τους. Τώρα είμαι απλά ένας ακόμη οπαδός. Τώρα θα είμαι εκεί πάνω με την οικογένειά μου. Θα συνεχίσω να είμαι στο Κόπα Αμέρικα, στα Παγκόσμια Κύπελλα και να τους υποστηρίζω», είπε.

Απών σωματικά, αλλά παρών πνευματικά, ο Λέο Μέσι έστειλε το δικό του μήνυμα στις γιγαντοοθόνες του γηπέδου, αποχαιρετώντας δημόσια τον φίλο και συμπαίκτη του.

Με τον «Πούλγκα» τραυματία και τον Ντι Μαρία να παρακολουθεί από τις εξέδρες, η ομάδα του Σκαλόνι νίκησε εύκολα με 3-0 την Χιλή για τα προκριματικά του Παγκοσμίου κυπέλλου, και παρέμεινε πρώτη στην κατάταξη με 18 βαθμούς.

Ειδήσεις σήμερα:

Κένυα: Ύαινα σκότωσε πεντάχρονο

Θεσσαλονίκη: Βιντεοσκοπούσε με το κινητό του 18χρονη σε τρένο

ΣΥΡΙΖΑ - Φαραντούρης: Θα είμαι υποψήφιος Πρόεδρος, το σκέφτομαι σοβαρά

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)