Οικονομία

06 Σεπτεμβρίου 2024 10:56

Βιομηχανίες: Το κόστος του ρεύματος απειλεί τις ελληνικές επιχειρήσεις

Τι αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωση τους οι βιομηχανικές οργανώσεις για το κόστος του ρεύματος και την επιβάρυνση του στην λειτουργία των επιχειρήσεων που εκπροσωπούν.

Βιομηχανίες: Το κόστος του ρεύματος απειλεί τις ελληνικές επιχειρήσεις
-

Το κόστος του ρεύματος απειλεί τις ελληνικές επιχειρήσεις, αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωση τους οι βιομηχανικές οργανώσεις.

Όπως αναφέρουν 12 οργανώσεις, με επικεφαλής τον ΣΕΒ και στον Σύνδεσμο Βιομηχανίων Ελλάδος:

«Οι επιχειρήσεις, και ειδικά η βιομηχανία, στην Ελλάδα βρίσκονται αντιμέτωπες με κόστος ηλεκτρικής ενέργειας που απειλεί την ίδια τους την ύπαρξη, καθώς καλούνται να λειτουργήσουν με πολύ υψηλότερο κόστος από τους ανταγωνιστές τους. Είναι επείγουσα ανάγκη η Ευρώπη να αντιδράσει προκειμένου να διορθώσει δομικές αδυναμίες, αλλά και η Ελλάδα να προχωρήσει σε άμεσα μέτρα, όπως κάνουν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας είναι καίριας σημασίας για την ανταγωνιστικότητα, βιωσιμότητα και ανάπτυξη της βιομηχανικής παραγωγής και των επιχειρήσεων, ενώ αποτελεί καθοριστικό παράγοντα διαμόρφωσης του πληθωρισμού.

Η ανάγκη θωράκισης των επιχειρήσεων, και ειδικά της βιομηχανίας, είναι επιτακτική καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος, να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Σε αυτή την κατεύθυνση, τονίζουμε την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων, καθώς δομικές παρεμβάσεις δεν μπορούν να επιτευχθούν σε τόσο στενά χρονικά περιθώρια».

Ειδήσεις σήμερα:

Ράλλυ Ακρόπολις - Σείριος: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εθνική Οδό για την υπερειδική διαδρομή

ΗΠΑ - Μακελειό σε λύκειο: Δώρο από τον πατέρα του ανήλικου το φονικό όπλο

Κένυα: Ύαινα σκότωσε πεντάχρονο

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)