Κόσμος

05 Σεπτεμβρίου 2024 23:40

Τραμπ: Οι ΗΠΑ θα γίνουν παγκόσμια πρωτεύουσα του bitcoin

Ο Ντοναλντ Τραμπ παρουσίασε το οικονομικό πρόγραμμά του σε ομιλία του στη Νέα Υόρκη

Τραμπ: Οι ΗΠΑ θα γίνουν παγκόσμια πρωτεύουσα του bitcoin
-


Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για τον Λευκό Οίκο υποσχέθηκε σήμερα ότι θα μετατρέψει τις ΗΠΑ «στην παγκόσμια πρωτεύουσα του bitcoin και των κρυπτονομισμάτων», εφόσον κερδίσει τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

«Αντί να εξαπολύουμε επίθεση στις βιομηχανίες του μέλλοντος, εμείς θα τις στηρίξουμε, κάνοντας τις ΗΠΑ την παγκόσμια πρωτεύουσα του bitcoin και των κρυπτονομισμάτων», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ στην ομιλία του στη Νέα Υόρκη, όπου παρουσίασε το οικονομικό πρόγραμμά του.

H οικονομική πολιτική του Τραμπ που τρομάζει τους οικονομολόγους

Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει εξαγγείλει φορολογικές περικοπές που θα κοστίσουν τρισεκατομμύρια δολάρια, η χρηματοδότηση των οποίων ανησυχεί ορισμένους από τους πιο επιφανείς οικονομολόγους.

Ο Τραμπ πρότεινε σαρωτικούς δασμούς σε όλες τις εισαγωγές αξίας 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων στις Ηνωμένες Πολιτείες, συμπεριλαμβανομένου δασμού 60% στις εισαγωγές από την Κίνα και 10% γενικού δασμού στις εισαγωγές από άλλα κράτη.

Πρόσφατα, ο Τραμπ επανήλθε εκ νέου κάνοντας χειρότερο το σενάριο, λέγοντας ότι εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής δασμών έως και 20% στις περισσότερες εισαγωγές σε μια προσπάθεια να προστατεύσει τις θέσεις εργασίας της εργατικής τάξης και να τιμωρήσει τις «αθέμιτες εμπορικές πρακτικές».

ντοναλντ Τραμπ

Θεωρητικά, οι άνευ προηγουμένου αυξήσεις των δασμών θα μπορούσαν να συγκεντρώσουν τρισεκατομμύρια δολάρια, κεφάλαια που θα βοηθούσαν στην κάλυψη του κόστους των φορολογικών περικοπών. Ωστόσο, πολλοί οικονομολόγοι προειδοποιούν ότι αυτοί οι δασμοί θα μπορούσαν να αποδώσουν τα αντίθετα αποτελέσματα, αυξάνοντας τις τιμές στις αμερικανικές οικογένειες, σκοτώνοντας θέσεις εργασίας και πυροδοτώντας έναν παγκόσμιο εμπορικό πόλεμο.

Η συγκεκριμένη εκτίμηση είναι η ίδια με εκείνη που αναφέρει η Goldman Sachs σε έκθεσή της αυτή την εβδομάδα, η οποία αναφέρει ότι οι οικονομικές πολιτικές του Τραμπ –ιδιαίτερα στο εμπόριο– θα προκαλούσαν συρρίκνωση της οικονομίας της Αμερικής. Αντίθετα, οι προτάσεις οικονομικής πολιτικής της αντιπροέδρου Κάμαλα Χάρις θα μεγάλωσαν την οικονομία, προέβλεψε η Goldman Sachs.

Η Goldman και άλλοι ειδικοί φοβούνται ότι οι σκληρές εμπορικές τακτικές που προτείνει ο Τραμπ θα μπορούσαν να επιδεινώσουν την κρίση προσιτότητας στην Αμερική.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Πιερρακάκης: Μια ημέρα αποβολή με εμφανή κατοχή και χρήση κινητού – Όποιος βιντεοσκοπεί θα αλλάζει σχολείο

Βρετανία - Πύργος Γκρένφελ: Καταπέλτης το πόρισμα για τη φονική πυρκαγιά

Κρήτη: Σύλληψη για ρακή με... φύλλα κάνναβης!

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)