Αθλητικά

05 Σεπτεμβρίου 2024 17:05

Ολυμπιακός - Φουρνιέ: Η δίψα για τίτλους και το NBA

Αποκαλυπτικός ήταν ο Φουρνιέ στην "L’Equipe" λίγο πρίν την άφιξη του στην Ελλάδα. Ο στόχος του, ο λόγος πίσω από τη μεταγραφή, και οι σκέψεις για το «φινάλε» καριέρας στο λιμάνι.

Ολυμπιακός - Φουρνιέ: Η δίψα για τίτλους και το NBA
-

Παραλήρημα επικρατούσε από νωρίς το βράδυ της Τετάρτης (04/09) στο «Ελ. Βενιζέλος», με χιλιάδες φίλους του Ολυμπιακού να κατακλύζουν το αεροδρόμιο για να υποδεχτούν τον Γάλλο NBAer.

Λίγο πριν αναχωρήσει για την Αθήνα, ο Εβάν Φουρνιέ μίλησε στην «L’Equipe» για την μεγάλη απόφαση να διασχίσει τον Ατλαντικό, προκειμένου να υπογράψει στον Ολυμπιακό. Ο 31χρονος, αναφέρθηκε τόσο στους στόχους και τις φιλοδοξίες που έχει με τους «Πειραιώτες», όσο και στην απόφαση να απορρίψει προτάσεις από το κορυφαίο πρωτάθλημα για να συνεχίσει την καριέρα του στο λιμάνι .

«Είχα επαφές με μερικούς διεκδικητές του τίτλου στο ΝΒΑ. Με έναν συγκεκριμένα, το Μιλγουόκι (σ.σ. Μπακς). Ένα ενδιαφέρον που δεν καρποφόρησε. Και στη συνέχεια, μια διετής προσφορά από μια ομάδα που δεν με ενδιέφερε, όπου μου ζήτησαν να καθοδηγήσω τους νέους παίκτες. Δεν το θέλω αυτό πια.

Όταν ξεκίνησαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, τα άφησα όλα στην άκρη. Θα μπορούσε να με αναστατώσει. Είχα ήδη σκεφτεί να επιστρέψω στην Ευρώπη. Αν είναι να ζήσω κάτι δυνατό σε ένα μέρος, ήταν 100% ναι. Θα ήθελα να ζήσω περισσότερα τέτοια πράγματα στο ΝΒΑ, έφτασα μόνο τέσσερις φορές στα πλέι οφ. Αλλά εκεί δεν ελέγχεις τα πάντα. Μετά τους αγώνες, είπα στον ατζέντη μου ότι ήμουν πρόθυμος για μεταγραφή. Ο Ολυμπιακός ήταν η προτεραιότητά μου».

Ολυμπιακός - Εβάν Φουρνιέ

Για την απόφαση να πάει στον Ολυμπιακό : «Το νούμερο ένα πράγμα είναι ότι θέλω να κερδίσω την Ευρωλίγκα. Μου αρέσει που είναι ένας σύλλογος ο οποίος δεν είναι προσανατολισμένος σε σούπερ σταρ, με πολύ παιχνίδι εκτός μπάλας, αξίες ομαδικότητας, μάχες, νίκες. Ήθελα μπάσκετ Final Four, αλλά όχι στα άκρα, όπως η Μπαρτσελόνα με τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Έχω τα προσόντα να προσαρμοστώ σε πολλά πράγματα».

Για το αν ανυπομονεί για το ντεμπούτο του: «Ναι! Δεν θέλω να ζήσω αυτό που έζησα για δύο χρόνια στο ΝΒΑ. Είχα βαρεθεί μέχρι θανάτου. Θέλω πραγματικό ανταγωνισμό, ένα μέρος όπου μπορώ να είμαι ο εαυτός μου. Γυρίζω τη σελίδα χωρίς να μετανιώνω. Είμαι ήρεμος με αυτή την απόφαση και ενθουσιασμένος με τη νέα σελίδα που ανοίγει.

Ολυμπιακός - Εβάν Φουρνιέ

Δεν θα επιστρέψω στην Αμερική. Δεν έχω ρήτρα ΝΒΑ στο συμβόλαιό μου με τον Ολυμπιακό. Θέλω να εγκατασταθώ, ιδανικά να τελειώσω την καριέρα μου εκεί και να μην μετακομίζω κάθε χρόνο».

Ειδήσεις σήμερα:

Βόλος: Άνδρας ζει σε... κοτέτσι για να μην έχει επαφή με την γυναίκα και την κόρη του

Τήλος: Η διάσωση προσφύγων και η απάντηση της Μαρίας Καμμά (βίντεο) 

Δάνης Κατρανίδης: Θλίψη στο “τελευταίο αντίο” για τον ηθοποιό (εικόνες)

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)