Αθλητικά

05 Σεπτεμβρίου 2024 13:01 Τελευταία ενημέρωση : 05 Σεπτεμβρίου 2024 15:31

Παύλος Γερακάρης: Θρήνος για τον δημοσιογράφο που ανασύρθηκε νεκρός από τη θάλασσα

Ο άτυχος δημοσιογράφος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όμως ήταν πλέον αργά... Πότε θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του Παύλου Γερακάρη. Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ.

Παύλος Γερακάρης: Θρήνος για τον δημοσιογράφο που ανασύρθηκε νεκρός από τη θάλασσα
-

Την απώλεια του Παύλου Γερακάρη θρηνεί η ελληνική δημοσιογραφία, σε ηλικία 75 ετών.

Ο επίτιμος πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) άφησε σήμερα (4/9) την τελευταία του πνοή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Korinthostv.gr, ο γνωστός δημοσιογράφος παραθέριζε στο Βραχάτι, όπου έχει εξοχικό, και ανασύρθηκε νεκρός απο τη θάλασσα.

Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Κορίνθου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Δ΄ Λιμενικό Τμήμα Κιάτου του Λιμεναρχείου Κορίνθου, που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με μεγάλη θλίψη ανακοινώνει την απώλεια του διακεκριμένου δημοσιογράφου και μέλους του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της Ενώσεως Παύλου Γερακάρη, ο οποίος έφυγε χθες από τη ζωή.

Ο Παύλος Γερακάρης υπηρέτησε με πάθος την ενημέρωση, την αθλητική δημοσιογραφία και με ενεργό συμμετοχή στις διεκδικήσεις του κλάδου. Γεννήθηκε το 1949, στην Αθήνα. Αφού ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές του σπουδές σπούδασε πολιτικές επιστήμες στην Πάντειο Σχολή, όμως, τον κέρδισε η δημοσιογραφία την οποία και υπηρέτησε πιστά για περίπου σαράντα χρόνια.

Τη σταδιοδρομία του ξεκίνησε στην εφημερίδα «Αθλητική Ηχώ», το 1971 ως ρεπόρτερ, και στη συνέχεια εργάστηκε στις εφημερίδες «Θεσσαλονίκη», «Ελευθεροτυπία», «Μεσημβρινή» και «Μπάλα». Με εμπειρία σε πολλά είδη ρεπορτάζ, αφιέρωσε τη δημοσιογραφική ζωή του στο αθλητικό ρεπορτάζ πραγματοποιώντας μεγάλες επιτυχίες που τον καθιέρωσαν στη συνείδηση του κοινού.

Το 1983, ξεκίνησε να παρουσιάζει στην ΕΡΤ την εκπομπή «Αθλητικοί παλμοί». Υπήρξε επικεφαλής των αθλητικών τμημάτων των εφημερίδων «Επικαιρότητα», «Ελεύθερη Γνώμη», «Πρώτη», «Ώρα για Σπορ», «ΝΕΑ ΩΡΑ» και της «ΕΡΤ-2» ενώ, κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης καριέρας του, κάλυψε όλα τα είδη των αθλητικών διοργανώσεων σε παγκόσμιο επίπεδο. Άνθρωπος υπεύθυνος, με ήθος και κοινωνική συνείδηση, παράλληλα με τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία, ασχολήθηκε με τα κοινά, ως Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Κορυδαλλού όπου μεγάλωσε, και με τον δημοσιογραφικό συνδικαλισμό, ως αιρετός στα όργανα της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΣΥ.

Υπήρξε μέλος του Δευτεροβάθμιου  Πειθαρχικού Συμβουλίου της Ενώσεως Συντακτών από το 2011 μέχρι το τέλος της ζωής του, υπηρετώντας το από τη θέση του Προέδρου για δύο συνεχόμενες θητείες ενώ εξελέγη μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ την περίοδο 2014-2017. Επίτιμος Πρόεδρος και ιστορικό στέλεχος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ), εξελέγη κατ’ επανάληψη στο Δ.Σ. του Συνδέσμου, μαχόμενος σθεναρά για τα δικαιώματα του κλάδου.

Ο Παύλος Γερακάρης, συνεπής με τις αρχές και τις αξίες του, τίμησε τη δεοντολογία και άφησε έντονο το αποτύπωμά του στο δημοσιογραφικό κόσμο. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενώσεως αποχαιρετά με συγκίνηση τον εκλεκτό συνάδελφο και εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγό του Εύα και τον γιο του, συνάδελφο, Σπύρο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ διευκρινίζει ότι η εξόδιος ακολουθία για τον Παύλο Γερακάρη θα ψαλεί την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου και ώρα 17:30 στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κορυδαλλού. Ο ενταφιασμός θα πραγματοποιηθεί στις 19:00 στο Κοιμητήριο Βραχατίου. 


Παύλος Γερακάρης

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή εκφράζει τη θλίψη της για την απώλεια του Παύλου Γερακάρη

"Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή εκφράζει τη θλίψη της για τον ξαφνική απώλεια του Παύλου Γερακάρη που επί πολλά χρόνια υπηρέτησε την αθλητική δημοσιογραφία" αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Ολυμπιακής επιτροπής. 

Ακόμη, τονίζει ότι ο εκλιπών εργάστηκε επί τρεις και πλέον δεκαετίες στην Τηλεόραση και Ραδιοφωνία της ΕΡΤ, καθώς και στις μεγαλύτερες αθηναϊκές εφημερίδες. Κάλυψε ως σχολιαστής διεθνείς αγώνες όλων των αθλημάτων και επιπέδων σε δεκάδες αποστολές σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ εργάστηκε και στις Υπηρεσίες Τύπου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

"Ηταν πάντα κοντά στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και στις προσπάθειες των αθλητών μας σε όλους τους κορυφαίους διεθνείς αγώνες. Παράλληλα είχε αναπτύξει έντονη συνδικαλιστική δράση, φτάνοντας να είναι και Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου αλλά και μέλος των πειθαρχικών συμβουλίων της ΕΣΗΕΑ, δίνοντας πολλές μάχες για τους συναδέλφους του", αναφέρει επίσης η ανακοίνωση.

Μεταξύ άλλων, επισημαίνεται ότι τα μέλη της Ολομέλειας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής εκφράζουν τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του Παύλου Γερακάρη, στους οικείους του και τα μέλη της οικογένειας των αθλητικών συντακτών.

Παύλος Γερακάρης

Ειδήσεις σήμερα:

Βόλος: Άνδρας ζει σε... κοτέτσι για να μην έχει επαφή με την γυναίκα και την κόρη του

Τήλος: Η διάσωση προσφύγων και η απάντηση της Μαρίας Καμμά (βίντεο) 

Ρόδος: Επιστροφή του Μεγάλου Μαγίστρου μετά από 500 χρόνια!


12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)