Αθλητικά

04 Σεπτεμβρίου 2024 08:57

Europa League - Conference League: Τα πρώτα “ζόρικα” ραντεβού των ελληνικών ομάδων

Η φορμαρισμένη Γαλατά, τα “στραβοπατήματα” της Λιόν και η “γνώριμη” πρωταθλήτρια Βοσνίας, Μπόρατς.

Europa League - Conference League: Τα πρώτα “ζόρικα” ραντεβού των ελληνικών ομάδων
-

Τρεις εκτός έδρας αναμετρήσεις περιλαμβάνει το πρόγραμμα των ελληνικών ομάδων στην πρεμιέρα της League Phase του UEFA Europa League και του UEFA Conference League, την δράση και τις εξελίξεις σε όλη την πορεία των διοργανώσεων θα έχετε την δυνατότητα να παρακολουθήσετε ζωντανά από τον Όμιλο ANTENNA.

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για την δοκιμασία με την Λιόν στο Groupama Stadium στις 26 Σεπτεμβρίου. Με ποιοτικές προσθήκες και «γεμάτες μπαταρίες», οι «ερυθρόλευκοι» έχουν κάνει το 3/3 στο πρωτάθλημα, εν αντιθέσει με την αντίπαλο τους η οποία άρχισε άτσαλα τις υποχρεώσεις της στην Γαλλία.

Μετά από  βαριά ήττα στην πρεμιέρα από την Ρέν με 3-0, και ήττα εντός έδρας με 2-0 από την Μονακό, η ομάδα του Πιέρ Σάζ πήρε βαθμολογική «ανάσα» την Παρασκευή κόντρα στην Στρασμπούρ, με 4-3 και ανατροπή από τα πόδια του Ορμπάν (2 γκολ).

Αντίθετα με την Λιόν, η Γαλατασαράι, την οποία ο ΠΑΟΚ έχει να αντιμετωπίσει στην Κωνσταντινούπολη (25/09) είναι φορμαρισμένη έχοντας το απόλυτο των βαθμών σε 3 ματς, και βρίσκεται στο -1 από την Φενέρ που έχει παιχνίδι περισσότερο. Κόντρα στην Αδάνα Ντεμίρσπορ το Σάββατο (31/08), μοίρασε γκολ και θέαμα σκορπίζοντας την ομάδα της Κιλικίας με 1-5.  

Μια πολύ δύσκολη και θορυβώδης έδρα στην οποία ο Δικέφαλος θα πάει για πρώτη φορά στην ιστορία του, καθώς οι δυο ομάδες δεν έχουν συναντηθεί ποτέ σε διασυλλογική διοργάνωση.

Στις 3 Οκτώβρη θα αρχίσει και ο Παναθηναϊκός τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του στο Conference League  μετά την «χιτσοκική» πρόκριση κόντρα στην Λανς.

Το «τριφύλλι» έχει φαινομενικά πιο εύκολο έργο από Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, καθώς η πρωταθλήτρια Βοσνίας – Ερζεγοβίνης Μπόρατς Μπάνια Λούκα, όπως φάνηκε και κόντρα στον ΠΑΟΚ  στα προκριματικά του Champions League, δεν αποτελεί υψηλό εμπόδιο. Με 7.41 εκατομμύρια ευρώ χρηματιστηριακή αξία, έχει παίξει μόνο ένα ματς στο πρωτάθλημα λόγω αναβολών για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Αυτό ήταν στις 18/08 κόντρα στην Σλόμποντα, επικρατώντας με 1-0. Χθες, Τρίτη (02/09) η Μπόρατς νίκησε με 3-0 την Γκοσκ Γκάμπελα, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι οι Βόσνιοι συμμετέχουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους σε τελική φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης, κάνοντας ντεμπούτο με τον Παναθηναϊκό.  

Ειδήσεις σήμερα:

Αντιρρίου – Ιωαννίνων: Δέντρο έπεσε πάνω σε νταλίκα (βίντεο) 

Εορτολόγιο - 4 Σεπτεμβρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 

ΗΠΑ: Διώξεις σε βάρος της Χαμάς για τρομοκρατία

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)