Αθλητικά

03 Σεπτεμβρίου 2024 00:00 Τελευταία ενημέρωση : 03 Σεπτεμβρίου 2024 16:18

Φουρνιέ και Γουίλιαν: Ο Ολυμπιακός με “βαρύ οπλισμό” σε μπάσκετ και ποδόσφαιρο

Η ιστορία και η πείρα των δύο τελευταίων αθλητών οι οποίοι προστέθηκαν στο δυναμικών των ερυθρόλευκων. Τι λέει σε πανηγυρική ανακοίνωσή της η Θύρα 7.

Φουρνιέ και Γουίλιαν: Ο Ολυμπιακός με “βαρύ οπλισμό” σε μπάσκετ και ποδόσφαιρο
-

Ημέρα… μεγάλων μεταγραφών του Ολυμπιακού θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η σημερινή Δευτέρα 02.09, καθώς μετά από την ΚΑΕ Ολυμπιακός η οποία ανακοίνωσε τον γάλλο shooting guard Εβάν Φουρνιέ, η ΠΑΕ Ολυμπιακός προχώρησε στην απόκτηση του Βραζιλιάνου μεσοεπιθετικού Γουίλιαν Μπορχες ντα Σίλβα (ή απλώς Γιούλιαν, όπως είναι ευρύτερα γνωστός).

Εβάν Φουρνιέ

Ο Φουρνιέ γεννήθηκε στις 29 Οκτωβρίου 1992 στο Σαιν-Μωρίς, ένα μικρό προάστιο έξω από το Παρίσι. Είναι αλγερινής καταγωγής από τη μητέρα του, ενώ ο πατέρας του είναι Γάλλος. Ενδιαφέρθηκε για το μπάσκετ το 2002, χάρη στην ομάδα των Σακραμέντο Κινγκς τη σεζόν 2001–02. Ο Φουρνιέ φόρεσε το νούμερο 10 στη φανέλα του προς τιμήν του τότε παίκτη των Σακραμέντο, Μάικ Μπίμπι. Τον Σεπτέμβριο του 2009, ο Φουρνιέ υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο με την ΖΣΦ Ναντέρ της LNB Pro B και έκτοτε έπαιξε στις ομάδες: Πουατιέ Μπασκέτ 86 της LNB Pro A, Ντένβερ Νάγκετς, Ορλάντο Μάτζικ, Μπόστον Σέλτικς και Νιου Γιορκ Νικς. Διακρίσεις:

Ομαδικές με Εθνική Γαλλίας:                                                               

  • Παγκόσμιο Κύπελλο: Χάλκινο 2014, 2019
  • Ευρωμπάσκετ: Χάλκινο 2015
  • Ολυμπιακοί Αγώνες: Αργυρό 2020
  • Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20: Χάλκινο 2011
  • Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18: Αργυρό 2009

Ατομικές και με συλλόγους:

  • Συμμετοχή στο Nike Hoop Summit 2011
  • Καλύτερος Νεαρός Παίκτης του Πρωταθλήματος Γαλλίας: 2010–11, 2011–12
  • Πιο Βελτιωμένος Παίκτης του Πρωταθλήματος Γαλλίας: 2010–11, 2011–12
  • Κορυφαία Ομάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2019
  • Κορυφαία Ομάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 2011
  • Κορυφαία Ομάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 2009


Γουίλιαν

Ο Γουίλιαν Μπορχες ντα Σίλβα γεννήθηκε στις 9 Αυγούστου 1988 στο Ριμπεϊράο Πίρες του Σάο Πάολο στη Βραζιλία και έχει ύψος 1,75μ. Από το καλοκαίρι το 2013, ο Βίλιαν επαιζε στην Τσέλσι ΦΚ, όταν ήρθε στο Λονδίνο από την ουκρανική Σαχτάρ Ντόνετσκ. Από τότε καθιερώθηκε στην ενδεκάδα των "μπλε" και διένυσε κάποιες από τις πιο παραγωγικές σεζόν της καριέρας του. Στους Λονδρέζους φοράει τη φανέλα με το νούμερο 22. Τον Σεπτέμβριο του 2022, ο ποδοσφαιριστής υπέγραψε στην Fulham συμβόλαιο ενός έτους. Με την Εθνική Βραζιλίας έχει 62 συμμετοχές και έχει πετύχει 8 γκολ, εκεί όπου είναι επίσης βασικός, ενώ φοράει τη φανέλα με τον αριθμό 19. Το 2018 αγωνίστηκε στο δεύτερο Παγκόσμιο Κύπελλο της καριέρας του, μετά το 2014.

Συγχαρητήρια από την Θύρα 7

Την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα της μεταγραφικής περιόδου του Ολυμπιακού και στα δύο αθλήματα, εξέφρασε με ανακοίνωσή του ο σύνδεσμος φιλάθλων «Θύρα 7», ο οποίος χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Ο Ολυμπιακός, η Ακρόπολη του ελληνικού αθλητισμού, ο οποίος κατάφερε με κόπους και θυσίες να γίνει ο μεγαλύτερος πολυαθλητικός σύλλογος του πλανήτη, έχει την τύχη εκτός από τους πιο φανατικούς και πιστούς οπαδούς, να έχει και άξιους προέδρους, οι οποίοι πάνω απ' όλα είναι οπαδοί του δαφνοστεφανωμένου εφήβου και έχουν δείξει με πράξεις την αγάπη τους στον σύλλογο όλα αυτά τα χρόνια σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ και ερασιτέχνη!

Για ένα ακόμα καλοκαίρι και ειδικά στο φινάλε, ο “Θρύλος” έκανε τις καλύτερες μεταγραφές-βόμβες σε κάθε τμήμα, έφερε σπουδαίους παίκτες να στελεχώσουν τις ομαδάρες μας!

Μπράβο στους προέδρους Μαρινάκη και αδελφούς Αγγελόπουλους και στον στρατηγό Μιχάλη Κουντούρη, για την έμπρακτη απόδειξη της αγάπης τους στο σύλλογο όλα αυτά τα χρόνια!

Είναι πάντα πιστοί στο καθήκον τους να διατηρούν τον σύλλογο πρώτο και να τον μεγαλώνουν, ώστε να γίνονται τα παιδάκια οπαδοί του Ολυμπιακού και να γεμίζουν υπερηφάνεια για τις ομάδες μας!

Το δικό μας καθήκον την χρονιά που η ομάδα μας συμπληρώνει 100 χρόνια απαράμιλλης δόξας και μεγαλείου, είναι να είμαστε και πάλι δίπλα στις ομάδες μας σε κάθε γήπεδο, ασπίδα και δόρυ, απέναντι στους εχθρούς του Ολυμπιακού και στους δήθεν “φίλους” του, οι οποίοι έχουν όφελος από το να “πουλάνε άποψη”, και σκοπό τους το να φέρνουν γκρίνια...

Να συνεχίσουμε να κατακτάμε την κορυφή σε Ελλάδα και Ευρώπη!

Υ.Γ. Αδέρφια γερά και σύντομα κοντά»!

Ειδήσεις σήμερα:

Μπελέρης: Ήταν μια σκευωρία και πρέπει να αποκαλυφθεί όσο χρόνο κι αν πάρει

Θεσσαλονίκη: Χτύπησαν και έκλεψαν μαθητή σε προαύλιο σχολείου

Βόλος - Κασσελάκης: Καλά, δεν υπάρχει πρωθυπουργός τα τελευταία πέντε χρόνια;

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)