Κοινωνία

30 Αυγούστου 2024 09:50

Κορινθία - καταγγελία μετανάστη: Δουλεύουμε απλήρωτοι με τη βία, μας κρατά τα διαβατήρια

Σοκαριστική μαρτυρία από εργάτη ο οποίος κατόρθωσε να αποδράσει και να υποβάλει την καταγγελία. Γιατί συνελήφθησαν και κάποια από τα θύματα.

Κορινθία - καταγγελία μετανάστη: Δουλεύουμε απλήρωτοι με τη βία, μας κρατά τα διαβατήρια
-

Ένας ιδιοκτήτης αγροτεμαχίων σε μία από τις τοπικές κοινότητες του Δήμου Σικυωνίων Κορινθίας συνελήφθη και διώκεται, με την κατηγορία ότι υπέβαλε σε σκληρή αγροτική καταναγκαστική εργασία χωρίς αποδοχές, κάποιους μετανάστες στερούμενους ταξιδιωτικά έγγραφα για την είσοδό τους στη χώρα μας, μεταχειριζόμενος σωματική και ψυχολογική βία εναντίον τους, και παρακρατώντας τους παράνομα, τα διαβατήριά τους.

Σύμφωνα με την σχηματισθείσα δικογραφία ο άνδρας είχε ορίσει ως “επιστάτες” δυο από τους μετανάστες, ηλικίας 35 ετών ο ένας και 27 ο άλλος, οι οποίοι φέρονται να ασκούσαν δυνάμει εντολών του, σωματική και ψυχολογική βία στα θύματα.

Πάντα σύμφωνα με την δικογραφία, ένα από τα θύματα κατάφερε να αποδράσει και υπέβαλε καταγγελία στα στελέχη του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος. Οι αστυνομικοί διενήργησαν έρευνα στα κτήματα του 50χρονου το βράδυ της Τρίτης και βρήκαν στην κατοχή των δυο “επιστατών”, τα διαβατήρια οκτώ εργατών, τα οποία παρακρατούσαν παράνομα.

Οι επιστάτες και ο κτηματίας συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη βία, υπεξαγωγή εγγράφων και παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, κατά περίπτωση.

Παρά τα όσα πέρασαν πάντως τα θύματα, 6 από αυτά συνελήφθησαν επίσης από τις αρχές, με την αιτιολογία της εισόδου στη χώρα χωρίς τα νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα, και μετά την κράτηση, τώρα κινείται η διαδικασία και για την απέλασή τους.

Ειδήσεις σήμερα 

Λάρισα: Έδωσαν άδεια σε καταδικασμένη ιδιοκτήτρια λούνα παρκ 

Βουλή: Ορκίστηκε βουλευτής η Πόπη Τσαπανίδου - Ανακοινώθηκε η διαγραφή της Λινού 

Κρήτη - Απάτη: Ο “λογιστής του ξενοδοχείου” την έπεισε να καταθέσει χιλιάδες ευρώ

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)