Κόσμος

27 Αυγούστου 2024 17:09

Ισραήλ: Όμηρος “το έσκασε” από τη Χαμάς και απελευθερώθηκε (εικόνες)

Πώς ο 52χρονος όμηρος της Χαμας, κατάφερε να ξεφύγει και να επιστρέψει στους δικούς του. Ποια είναι η κατάσταση της υγείας του.

Ισραήλ: Όμηρος “το έσκασε” από τη Χαμάς και απελευθερώθηκε (εικόνες)
-

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι διέσωσε τον Κάιντ Φαρχάν Αλκάντι, έναν Βεδουίνο από το νότιο Ισραήλ, όμηρο στη Λωρίδα της Γάζας, κατά τη διάρκεια "περίπλοκης επιχείρησης", στο νότιο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα.

"Ο στρατός και η Σιν Μπετ", η ισραηλινή υπηρεσία πληροφοριών, "διέσωσαν τον όμηρο Κάιντ Φαρχάν Αλκάντι, 52 ετών, από τη Ραχάτ", μία βεδουίνικη πόλη στην έρημο της Νεγκέβ, "που είχε απαχθεί από την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς και είχε οδηγηθεί στη Λωρίδα της Γάζας στις 7 Οκτωβρίου", αναφέρει σε μια ανακοίνωση ο στρατός, προσθέτοντας ότι η ιατρική κατάσταση του ομήρου είναι φυσιολογική.

Με την εμφάνισή του, οι συγγενείς του 52χρονου έτρεξαν να τον υποδεχτούν στο νοσοκομείο που νοσηλεύεται.

Εκ των 251 ανθρώπων που απήχθησαν εκείνη την ημέρα, 104 παραμένουν όμηροι στη Γάζα, εκ των οποίων 34 έχουν δηλωθεί νεκροί από τον στρατό.

«Οι άλλοι όμηροι δεν μπορούν να περιμένουν ένα ακόμη θαύμα αυτού του είδους (…) μία συμφωνία είναι το μοναδικό μέσο να προχωρήσουμε», σχολίασε σήμερα το Φόρουμ των Οικογενειών Ομήρων.

«Καλούμε τη διεθνή κοινότητα να διατηρήσει την πίεση έναντι της Χαμάς προκειμένου να αποδεχθεί τη συμφωνία και να απελευθερώσει όλους τους ομήρους», συμπληρώνεται στο δελτίο Τύπου.

Διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς με τη διαμεσολάβηση του Κατάρ, της Αιγύπτου και των ΗΠΑ και με στόχο την επίτευξη μιας συμφωνίας εκεχειρίας στη Γάζα, η οποία θα προβλέπει και την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων με αντάλλαγμα Παλαιστίνιους κρατούμενους.

Ο πόλεμος ξεκίνησε από την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου, η οποία οδήγησε από ισραηλινής πλευράς στον θάνατο 1.199 ανθρώπων, στην πλειονότητά τους άμαχοι, σύμφωνα με μία καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου βάσει επίσημων δεδομένων.

Τα ισραηλινά αντίποινα έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 40.476 ανθρώπους στη Γάζα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της κυβέρνησης της Χαμάς και έχουν προκαλέσει μια ανθρωπιστική και υγειονομική καταστροφή στον υπό πολιορκία θύλακα.

Ειδήσεις σήμερα:

“Καλάθι του μαθητή”: Πότε ξεκινάει και τι περιλαμβάνει

Ιαπωνία: Δελφίνι κυνηγά κολυμβητές για… να τους βιάσει

Χαλκιδική - Λούνα Παρκ: Ένταση μεταξύ του πατέρα του 19χρονου και της Δημάρχου Κασσάνδρας


12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)