Παράξενα

27 Αυγούστου 2024 08:03

Ιαπωνία: Δελφίνι κυνηγά κολυμβητές για… να τους βιάσει

Σε τρόμο έχει εξελιχθεί το δελφίνι στις ακτές της συγκεκριμένης επαρχίας, καθώς σε περιόδους ζευγαρώματος βλέπει τους κολυμβητές και τους δύτες ως... ερωτικό θήραμα.

Ιαπωνία: Δελφίνι κυνηγά κολυμβητές για… να τους βιάσει
-

(εικόνα αρχείου)

Μπροστά σε ένα περίεργο (τουλάχιστον) φαινόμενο έχουν βρεθεί οι υδροβιολόγοι στον νομό Φουκούι, βορειοανατολικά του Κιότο στην Ιαπωνία, καθώς ένα θηλυκό δελφίνι ονόματι Suzu, προσπαθεί να... βιάσει κολυμβητές!

Τα περιστατικά (τα οποία είναι δεκάδες) διαδραματίζονται στην κεντρική Ιαπωνία, με δύτες και κολυμβητές να έχουν έχουν δαγκωθεί, σπρωχθεί και παρενοχληθεί σεξουαλικά από το πλάσμα το οποίο θέλει να παίξει και να… κάνει έρωτα!

Οι υπεύθυνοι στις παραλίες προειδοποιούν απεγνωσμένα τους παραθεριστές για το δελφίνι τα οποία ξεπροβάλλει από το πουθενά και κυνηγά τα θύματά του καθώς κολυμπούν.

Η Suzu έχει προκαλέσει διάφορους τραυματισμούς από την προσπάθεια αναγκαστικής στενής επαφής με ανθρώπους.

Μόνο την περασμένη εβδομάδα, το δελφίνι ήταν υπεύθυνο για δύο επιθέσεις η μία από τις οποίες είχε ως αποτέλεσμα ένας άνδρας να χάσει το δάχτυλό του.

Κατά μήκος της ακτής έχουν τοποθετηθεί πινακίδες οι οποίες προειδοποιούν τους τουρίστες να αποφύγουν από το νερό εάν δουν ένα δελφίνι – ή, πιο συγκεκριμένα, την Suzu.

Εν τω μεταξύ, τζετ σκι περιπολούν στις πολυσύχναστες παραλίες σε επιφυλακή για το τρελό πλάσμα.

Ηχητικές συσκευές που εκπέμπουν έναν δυσάρεστο υποβρύχιο ήχο έχουν ακόμη και τραβηχτεί και χρησιμοποιηθεί, για να την απωθήσουν αν θελήσει να πλησιάσει την ακτογραμμή.

H δράση της Suzu έχει προκαλέσει προβληματισμό στους ειδικούς, καθώς πραγματοποίησε 21 επιθέσεις πρόπερσι δηλαδή το 2022, 9 πέρυσι και 18 φέτος το καλοκαίρι.

Ο Yasuyuki Nakase, 62 ετών, εκπαιδευτής καταδύσεων ο οποίος έχει πέσει πολλές φορές θύμα της συμπεριφοράς της Suzu, ανέφερε χαρακτηριστικά στους Times: «Όταν προσπάθησε να δαγκώσει, κράτησα τα χέρια μου ίσια, οπότε δεν μπορούσε να πιάσει. Με ακολουθούσε. Ανοιγόκλεινε το στόμα του στο πρόσωπό μου. Ήταν τρομακτικό».

Λόγω της φυσικής κατάστασης διέγερσης της Suzu, είναι ξεκάθαρο στους βιολόγους ότι αυτή είναι μια τυπική συμπεριφορά ζευγαρώματος των δελφινιών.

Αυτό οδηγεί τους βιολόγους να αναρωτιούνται τι θα μπορούσε να έχει πυροδοτήσει μια τέτοια παράλογη συμπεριφορά εκ μέρους της Suzu.

Ένας λόγος θα μπορούσε να είναι το γεγονός ότι το πλάσμα ζει μοναχικά. Τα δελφίνια τείνουν να κολυμπούν σε ομάδες, ενώ η Suzu είναι ολομόναχη.

Αυτό όμως δεν αναιρεί, τον απόλυτο φόβο τον οποίο επιβάλλει στους παραθεριστές.

Δελφίνι -Ιαπωνία - Βιασμοί - Αφίσα

Ο Yasuyuki συνέχισε: «Αν έρθει με δύναμη, μπορεί να σου σπάσει το χέρι. Οι δύτες βλέπουν μερικές φορές δελφίνια, φυσικά, και συνήθως κρατούν αποστάσεις. Αυτή όμως, είναι τελείως διαφορετική».

«Ένας άλλος λόγος για τις τυχαίες επιθέσεις της Suzu θα μπορούσε να είναι η υπερβολική έκθεσή της στον άνθρωπο», υποστηρίζει ο κυτταρολόγος καθηγητής Tadamichi Morisaka. Οι δύτες έχουν κολυμπήσει μαζί με τη Suzu πολλές φορές, και τώρα αναζητά χρόνο για παιχνίδι με ανθρώπους. Παρά το γεγονός ότι η Suzu φαίνεται σεξουαλικά διεγερμένη, αυτό δεν σημαίνει πάντα ότι προσπαθεί να ζευγαρώσει . Κάποιες φορές θα μπορούσε απλώς να δείξει ότι θέλει να παίξει.

Ο κυτταρολόγος εξήγησε στους Times: «Οι άνθρωποι άγγιξαν το δελφίνι και το αγκάλιασαν. Σταδιακά τα συνήθισε και τώρα πλησιάζει τους ανθρώπους. Τα δελφίνια τσιμπάνε το ένα το άλλο ως μέρος του παιχνιδιού, αλλά όταν το κάνουν αυτό στους ανθρώπους γίνεται πρόβλημα».

Λόγω του μεγάλου αριθμού των επιθέσεων τις οποίες έχει πραγματοποιήσει η Suzu, οι ειδικοί έβγαλαν το συμπέρασμα ότι αν ήταν καρχαρίας, θα ήταν αρκετά πιθανό μέχιρ σήμερα, να είχε σκοτωθεί. Η θανάτωση δελφινιών όμως, απαγορεύεται με δημοτικό διάταγμα στην επαρχία Φουκούι στην οποία ζει η Suzu.

Ειδήσεις σήμερα:

ΔΝΤ: Πότε θα υποχωρήσει αισθητά το ελληνικό δημόσιο χρέος

Εορτολόγιο - 27 Αυγούστου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Καιρός: Νεφώσεις και τοπικές βροχές την Τρίτη

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)