Κλίμα

24 Αυγούστου 2024 18:35

Καιρός: "Ψήθηκαν" Πελοπόννησος και Στερεά Ελλάδα - Που ξεπέρασε τους 40 βαθμούς η θερμοκρασία

"Έβρασαν" η Στερεά Ελλάδα και η Πελοπόννησος. Σε ποιες περιοχές σημειώθηκαν σήμερα οι μέγιστες θερμοκρασίες.

Καιρός: "Ψήθηκαν" Πελοπόννησος και Στερεά Ελλάδα - Που ξεπέρασε τους 40 βαθμούς η θερμοκρασία
-

"Καυτή" ήταν για άλλη μια μέρα η χώρα στο μεγαλύτερο μέρος της, με τη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο και περιοχές της Θεσσαλίας να καταγράφουν τις υψηλότερες θερμοκρασίες.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών η θερμοκρασία στην Πελοπόννησο έφτασε τους 40.6 °C (Σκάλα Μεσσηνίας) και στη Στερεά Ελλάδα τους 39.4 °C (Γαβαλού Αιτωλοακαρνανίας).

Στον χάρτη της εικόνας που ακολουθεί παρουσιάζεται η κατανομή της μέγιστης θερμοκρασίας σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ενώ σημειώνονται και οι 8 σταθμοί που κατέγραψαν τις υψηλότερες θερμοκρασίες.

Meteo - θερμοκρασίες

Όπως φαίνεται στις επιπλέον πληροφορίες που παρέχονται στην εικόνα, η μέγιστη θερμοκρασία ξεπέρασε τους 35 °C σε 234 από τους 510 επί του παρόντος ενεργούς σταθμούς (ποσοστό ~46%) και τους 37 °C σε 90 σταθμούς (ποσοστό ~18%).

Ο καιρός την Κυριακή

Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται για την Κυριακή από την ΕΜΥ, με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τοπικά στα ηπειρωτικά θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι κυρίως στα ορεινά της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της δυτικής και κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 35 με 36 και τοπικά στα δυτικά και τα κεντρικά τους 37 με 38 βαθμούς, στο Ιόνιο, τη νότια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τοπικά τους 34 με 35 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα:

GP Ολλανδίας: Ο Νόρις στην pole position, με τον Φερστάπεν να… καραδοκεί

Ρόδος: “Λουκέτο” σε γνωστά beach bars “στην καρδιά” της τουριστικής περιόδου

Μέχρι εδώ όλα Κα(μα)λα: Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα…

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)