Κοινωνία

21 Αυγούστου 2024 09:29 Τελευταία ενημέρωση : 21 Αυγούστου 2024 21:03

Φέρες - Θανάσιμος ξυλοδαρμός: Τροποποιείται το κατηγορητήριο για τους συλληφθέντες

Μετά τον θάνατο του άτυχου άνδρα οι αρχές προχώρησαν σε νομικά επιτρεπτή μεταβολή του κατηγορητηρίου προς ανθρποκτονία. Γιατί έχει σημασία αν θα απαγγείλουν την κατηγορία μετά δόλου.

Φέρες - Θανάσιμος ξυλοδαρμός: Τροποποιείται το κατηγορητήριο για τους συλληφθέντες
-

Αλλάζει το κατηγορητήριο για τον 18χρονο face controller του νυχτερινού κλαμπ στις Φέρες του Έβρου και έναν ακόμα κατηγορούμενο, μετά τον θάνατο του 42χρονου πατέρα τεσσάρων παιδιών τον οποίο φέρονται να “πέταξαν έξω” από το μαγαζί με λαβή γνώστη πολεμικών τεχνών παρεμβαίνοντας σε καυγά, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι. Πλέον, οι νεαροί θα βρεθούν αντιμέτωποι με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας και μένει να αποφασίσουν εισαγγελέας και ανακριτής αν θα θεωρήσουν ότι υπήρξε πρόθεση, κάτι που θα σημάνει ότι πιθανότατα θα προφυλακιστούν.

Αρχικά, ο νεαρός πορτιέρης και ο φε΄ρομενος συνεργός κατηγορήθηκαν για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη και ο 18χρονος είχε αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της καταβολής χρηματικής εγγύησης 1.000 ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και της μηνιαίας παρουσίασης στο αστυνομικό τμήμα Αλεξανδρούπολης, με τις ελαφρυντικές περιστάσης της μετεφηβικής ηλικίας και του ότι δεν είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές.

Επίσης, η οικογένεια του θύματος θα κάνει δήλωση παράστασης για υποστήριξη της κατηγορίας ζητώντας να εξεταστούν και άλλοι αυτόπτες μάρτυρες. Αύριο θα διενεργηθεί στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και η νεκροψία-νεκροτομή για τον προσδιορισμό των αιτιών θανάτου του 42χρονου.

Όπως έγινε γνωστό, η οικογένεια του θύματος, προσέλαβε ως συνήγορο τον γνωστό ποινικολόγο Αλέξη Κούγια. 


Στην ανακοίνωση του, το δικηγορικό γραφείο του κ. Κούγια αναφέρει:

"Στον επικεφαλής του γραφείου μας, Αλέξη Κούγια και στον δικηγόρο Αλεξανδρούπολης, Αργύρη - Ιωάννη Δεμερτζή, ανέθεσε η σύζυγος, του αειμνήστου, Ιωάννη Ηλιάδη, κ. Έλλα Ηλιάδη, εκπροσωπούσα και τα τέσσερα παιδιά τους, Εβελίνα, Αναστασία, Μελίνα και Ελισάβετ, το ευαίσθητο βήμα της υποστηρίξεως της κατηγορίας κατά των δύο κατηγορουμένων, Σ.Σ. και Κ.Κ., οι οποίοι μέχρι σήμερα αντιμετώπισαν την κατηγορία της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και έμειναν ελεύθεροι με διάταξη της κ. Ανακρίτριας και της κ. Εισαγγελέως Αλεξανδρούπολης.

Η εντολή την οποία έχουμε λάβει είναι, εκτός της υποστηρίξεως της κατηγορίας που υφίστατο μέχρι σήμερα και αναμένεται άμεσα να αναβαθμιστεί, εκτός των δύο φυσικών αυτουργών, που ήδη κατηγορούνται και οι οποίοι, από κακή επιλογή της Αστυνομίας, εμφανίστηκαν ως θαμώνες του καταστήματος, ενώ είχαν προσληφθεί ως μπράβοι, να μηνύσουμε για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε ανθρωποκτονία εκ προθέσεως και τον ιδιοκτήτη της επιχειρήσεως, η οποία είναι μπαρ, το οποίο αρχίζει τη λειτουργία του τις πρώτες πρωινές ώρες και ο οποίος είχε προσλάβει τους δύο φυσικούς αυτουργούς, εκ των οποίων ο ένας είναι πρωταθλητής τζούντο".

Ειδήσεις σήμερα:

Κακοκαιρία στη Θεσσαλία: Η Πυροσβεστική δέχθηκε 55 κλήσεις λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων

Κορονοϊός: Σημεία για rapid test δωρεάν την Τετάρτη

Καιρός: Νεφώσεις, βροχές και τοπικές καταιγίδες την Τετάρτη

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)