Κόσμος

10 Αυγούστου 2024 11:52 Τελευταία ενημέρωση : 10 Αυγούστου 2024 20:48

Ισραήλ για βομβαρδισμό σχολείου: Χτυπήσαμε εγκατάσταση της Χαμάς (εικόνες)

Διαψεύδει τον αριθμό των νεκρών το Ισραήλ, ενώ η Γάζα θρηνεί νέα εκατόμβη νεκρών αμάχων. Το σχόλιο της Αιγύπτου.

Ισραήλ για βομβαρδισμό σχολείου: Χτυπήσαμε εγκατάσταση της Χαμάς (εικόνες)
-

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις υποστήριξαν σήμερα ότι στο σχολείο που βομβαρδίστηκε από την αεροπορία σήμερα το πρωί στην πόλη της Γάζας βρίσκονταν περίπου είκοσι μαχητές των οργανώσεων Χαμάς και Παλαιστινιακός Ισλαμικός Τζιχάντ.

Το σχολικό κτιριακό συγκρότημα και το τζαμί «που επλήγη στο εσωτερικό του» αποτελούσαν «ενεργή στρατιωτική εγκατάσταση της Χαμάς και του Παλαιστινιακού Ισλαμικού Τζιχάντ», διαβεβαίωσε ο αντισυνταγματάρχης Ναντάβ Σοσάνι μέσω X.

Ο αξιωματικός πρόσθεσε ακόμη ότι ο αριθμός των απωλειών που ανακοίνωσε η υπηρεσία ενημέρωσης της Χαμάς, κάνοντας λόγο για πάνω από 100 νεκρούς, «δεν ευθυγραμμίζεται» με τις πληροφορίες του ισραηλινού στρατού, ούτε το γεγονός πως χρησιμοποιήθηκε πυρομαχικό ακριβείας.

Αίγυπτος: Το Ισραήλ δεν θέλει να τερματίσει τον πόλεμο

H Αίγυπτος ανακοίνωσε σήμερα ότι “οι εσκεμμένες επιθέσεις του Ισραήλ” κατά αμάχων Παλαιστινίων δείχνουν ότι το Ισραήλ στερείται της πολιτικής βούλησης για να τερματίσει τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας.

View this post on Instagram

A post shared by ??????? (@aljazeera)

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Αιγύπτου εκδόθηκε μετά από τον θάνατο 100 και πλέον Παλαιστινίων και τον τραυματισμό δεκάδων, από επιδρομή των Ισραηλινών σε ένα σχολείο στη Γάζα, στο οποίο έβρισκαν καταφύγιο εκτοπισμένοι, σύμφωνα με το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων.

Εισηγήτρια του ΟΗΕ: Το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία των Παλαιστινίων

Η ειδική εισηγήτρια του ΟΗΕ για τα παλαιστινιακά εδάφη, η Ιταλίδα Φραντσέσκα Αλμπανέζε, κατηγόρησε σήμερα το Ισραήλ για «γενοκτονία» Παλαιστινίων, έπειτα από έναν βομβαρδισμό εναντίον ενός σχολείο στη Γάζα, που στοίχισε τη ζωή σε 93 ανθρώπους, σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία του παλαιστινιακού θύλακα.

«Το Ισραήλ διαπράττει μία γενοκτονία Παλαιστινίων, μία συνοικία τη φορά, ένα νοσοκομείο τη φορά, ένα σχολείο, ένας καταυλισμός προσφύγων, μια ζώνη ασφαλείας», έπειτα από 10 και πλέον μήνες πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε η Αλμπανέζε σε ανάρτησή της στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Χ.

Γάζα -βομβαρδισμός σχολείου - τζαμί

Το Ισραήλ διεξάγει τέτοια πλήγματα εναντίον των Παλαιστινίων χρησιμοποιώντας «αμερικανικά και ευρωπαϊκά όπλα», είπε επίσης η ίδια.

«Ας μας συγχωρήσουν οι Παλαιστίνιοι για τη συλλογική ανικανότητά μας να τους προστατεύσουμε, σεβόμενοι την πιο στοιχειώδη έννοια του διεθνούς δικαίου», συμπλήρωσε.

Η Αλμπανέζε, η οποία είναι εξουσιοδοτημένη από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, όμως δεν εκφράζεται εκ μέρους του Οργανισμού, προέβη σε παρόμοια σχόλια τον Μάρτιο, προκαλώντας τις έντονες επικρίσεις του Ισραήλ, την οποία κατηγόρησε για «αντισημιτισμό».

Γάζα -βομβαρδισμός σχολείου - τζαμί

Κατάρ: Επείγουσα διεθνή έρευνα

Το Κατάρ, που έχει αναλάβει ρόλο διαμεσολαβητή μεταξύ του Ισραήλ και της ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς, ζήτησε να διεξαχθεί μια «επείγουσα διεθνής έρευνα», μετά τον βομβαρδισμό ενός σχολείου στη Γάζα, ο οποίος στοίχισε σήμερα τη ζωή σε 93 ανθρώπους, σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία του παλαιστινιακού θύλακα.

Το υπουργείο Εξωτερικών ζήτησε, σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε, «την αποστολή ανεξαρτήτων ερευνητών του ΟΗΕ, προκειμένου να διεξάγουν έρευνες για τη συνεχή στόχευση από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής σχολείων και καταφυγίων για τους εκτοπισμένους».

Ειδήσεις σήμερα:

Ενδοικογενειακή βία: Την έδειραν ο άνδρας, η πεθερά και η κουνιάδα της

Εργατικό ατύχημα: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε απορριμματοφόρο και υπάλληλο

Ολυμπιακοί Αγώνες - Πυγμαχία: Η Κελίφ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)