Αθλητικά

09 Αυγούστου 2024 22:27 Τελευταία ενημέρωση : 10 Αυγούστου 2024 14:18

Κουρουγκλίεβ: Ευχαριστώ τον πρωθυπουργό και την Ελλάδα που μου έδωσαν την ευκαιρία να αγωνιστώ

Τι ανέφερε στις πρώτες του δηλώσεις ο Χάλκινος πλέον Ολυμπιονίκης. Τα συγχαρητήρια του Κυριάκου Μητσοτάκη

Κουρουγκλίεβ: Ευχαριστώ τον πρωθυπουργό και την Ελλάδα που μου έδωσαν την ευκαιρία να αγωνιστώ
-


Ο Νταουρέν Κουρουγκλίεβ είχε… υποσχεθεί το μετάλλιο χθες μετά την ήττα του από τον Ιρανό αντίπαλό του στα προημιτελικά και σήμερα… υλοποίησε την υπόσχεση αυτή στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

Κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 86κ. της ελευθέρας πάλης (το πρώτο για την ελληνική πάλη μετά από 20 χρόνια) και στις δηλώσεις του δεν έκρυψε την ευτυχία του, καθώς μέχρι να καταφέρει να πάρει την πρόκριση για το Παρίσι, περίμενε με αγωνία να εκδοθούν τα χαρτιά του και να πάρει την ελληνική υπηκοότητα. Αυτό έγινε πέρυσι και πρόλαβε να πάει στο προολυμπιακό τουρνουά απ’ όπου πήρε το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και έφτασε στην κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου.

Στις δηλώσεις του μάλιστα, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις ενέργειες που έγιναν από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, ώστε να πάρει την ελληνική υπηκοότητα.

ΝΤΑΟΥΡΕΝ ΚΟΥΡΟΥΓΚΛΙΕΦ

«Ευχαριστώ» είπε στα ελληνικά και συνέχισε στα ρώσικα: «Ηρθα για το χρυσό, αλλά ο Θεός μου έδωσε αυτό. Ευχαριστώ την Ελλάδα που μου έδωσε την ευκαιρία να παλέψω στους Ολυμπιακούς Αγώνες και ειδικά τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Αθλητισμού και τον Κώστα Θάνο (πρωην ολυμπιονίκης και παράγοντας της ομοσπονδίας στη πάλη). Θέλω να πω στη νεολαία να πάει στα γυμναστήρια και να ασχοληθεί με τον αθλητισμό. Κι εγώ έτσι ξεκίνησα για να φτάσω εδώ» είπε αρχικά.

Για τα τελευταία δευτερόλεπτα του τελικού που έγινε… ντέρμπι ο αγώνας, είπε: «Ήμουν έτοιμος 100% Ηξερα τον χρόνο και ότι δεν θα έπαιρνε επιπλέον πόντο. Δεν αγχώθηκα».

«Ευχαριστώ και υπόσχομαι να σας φέρω κι άλλα μετάλλια» είπε καταλήγοντας.

Συγχατηρήρια από Μητσοτάκη

Συγχαρητήρια δήλωση για το χάλκινο μετάλλιο του Νταουρέν Κουκουγκλίεβ, το 8ο της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «άλλη μια σημαντική διάκριση για τη χώρα μας» αναφορικά με τη νίκη του Κουρουγκλίεβ επί του «χάλκινου» Ολυμπιονίκη στο Τόκιο, Μάιλς Νάζεμ Αμίν, με 5-4.

Ειδήσεις σήμερα:

Βραζιλία: Συντριβή αεροσκάφους με 62 επιβαίνοντες (βίντεο)

Σπάρτη: Πατέρας κατηγορείται για βιασμό της 9χρονης κόρης του

Ιαπωνία: Φόβοι για “μεγασεισμό” μετά τα 7,1 Ρίχτερ

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)