Αθλητικά

08 Αυγούστου 2024 13:55 Τελευταία ενημέρωση : 08 Αυγούστου 2024 14:42

Ολυμπιακοί Αγώνες - Πάλη: Ο Κουρουγκλίεβ στον προημιτελικό

Ο Ελληνας δις πρωταθλητής Ευρώπης, προκρίθηκε στον προημιτελικό της κατηγορίας 86 κιλών στην ελευθέρα πάλη.

Ολυμπιακοί Αγώνες - Πάλη: Ο Κουρουγκλίεβ στον προημιτελικό
-

Ο Νταουρέν Κουρουγκλίεβ προκρίθηκε στον προημιτελικό της κατηγορίας 86 κιλών στην ελευθέρα πάλη των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024».

Στον αγώνα για την «φάση των 16», ο Ελληνας δις πρωταθλητής Ευρώπης επικράτησε του Ιθαν Εντριαν Ράμος από το Πουέρτο Ρίκο με 11-0 και συνεχίζει την πορεία του στην κορυφαία διοργάνωση της υφηλίου, όπου στόχος του είναι η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, όπως είχε δηλώσει τον περασμένο Μάρτιο στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

«Κοιμάμαι και ξυπνάω και το Παρίσι είναι στο μυαλό μου.

Νταουρέν Κουρουγκλίεβ - Πάλη - Ολυμπιακοί Αγώνες

Δεν σκέφτομαι τίποτε άλλο, πέραν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Θέλω να κατακτήσω το χρυσό μετάλλιο»!

Ο Κουρουγκλίεβ προηγήθηκε με 1-0 λίγο πριν το τρίτο λεπτό και αμέσως μετά αύξησε το προβάδισμα του σε 7-0 με δύο διαδοχικές λαβές, ενώ έφθασε στην νίκη με χαρακτηριστική άνεση, καθώς ο αντίπαλος του έπαιζε μονίμως «παθητικά».

Τον Ιρανό Χασάν Γιαζντανιτσαράτι θα αντιμετωπίσει στους «8» της κατηγορίας 86 κιλών στην ελευθέρα πάλη των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024» ο Νταουρέν Κουρουγκλίεβ. Αμέσως μετά τη νίκη με 11-0 του Έλληνα δις πρωταθλητή Ευρώπης επί του Ιθαν Εντριαν Ράμος από το Πουέρτο Ρίκο, ο Χασάν Γιαζντανιτσαράτι επικράτησε με 10-0 του Αυστραλού Τζέιντεν Αλεξάντερ Λόρενς. Αναμένεται μεγάλη «μάχη» ανάμεσα στους δύο παλαιστές στην προσπάθεια πρόκρισης στη ζώνη των μεταλλίων, καθώς ο Χασάν Γιαζντανιτσαράτι είναι Νο 2 στην παγκόσμια κατάταξη.

Ηττήθηκε από τον Ιρανό Χασάν Γιαζντανιτσαράτι στους «8» ο Κουρουγκλίεβ και ελπίζει σε επαναληπτικό

Ο Νταουρέν Κουρουγκλίεβ βρήκε... νωρίς μεγάλο αντίπαλο στον δρόμο του, και συγκεκριμένα στους «8» της κατηγορίας 86 κιλών στην ελευθέρα πάλη των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024», με αποτέλεσμα να ηττηθεί και να ελπίζει τώρα μόνο να έχει δεύτερη ευκαιρία σε επαναληπτικό. Ο «ασημένιος» στο Τόκιο στα 86κ. και «χρυσός» στο Ρίο ντε Τζανέιρο Ιρανό Χασάν Γιαζντανιτσαράτι από το Ιράν νίκησε τον Κουρουγκίεβ, με 9-4. Ο Ιρανός προηγήθηκε με 1-0, για να του κάνει λαβή και να τον θέσει εκτός για να απαντήσει με 4 βαθμούς και να προηγηθεί 4-1 ο Έλληνας παλαιστής. Η συνέχεια, όμως ανηκε ολοκληρωτικά στον Χασάν Γιαζντανιτσαράτι που εξασάλισε την πρόκριση στους «4». Εκεί θα βρει αντίπαλο τον Μάιλς Νάζεμ Αμινέ από το Σαν Μαρίνο. Αν ο Ιρανός νικήσει τον Αμινέ, τότε ο Κουρουγκλίεβ θα αγωνιστεί στα ρεπεσάζ, έχοντας μία ακόμη ευκαιρία για το χάλκινο μετάλλιο.

Στα προημιτελικά, ο Μάιλς Νάζεμ Αμινέ από το Σαν Μαρίνο, μετά από συγκλονιστική μάχη, νίκησε τον Αζέρο Οσμάν Νουρμαγκομέντοφ. Ο Αμινέ είχε προηγηθεί με 14-8, αλλά ο Νουρμαγκομέντοφ τα έδωσε όλα, αλλά μετά το 14-12, ο Αμινέ έκανε ό,τι χρειαζόταν για να προκριθεί στα ημιτελικά.

Στα άλλα δύο ζευγάρια των προημιτελικών, ο Αμερικανός Άαρον Μαρκέλ Μπρούκς ξεπέρασε άνετα το εμπόδιο του Ιάπωνα Χαγιάτο Ισιγκούρο, με 11-1 και προκρίθηκε στα ημιτελικά, όπου αντίπαλο θα βρει τον Βούλγαρο Μαγκομέντ Ελντάροβιτς Ραμαζάνοφ, ο οποίος πήρε τη νίκη, με πτώση (4-1), επί του Ουζμπέκου Γιαβραίλ Σαπίεφ.


Ειδήσεις σήμερα:

Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι ελληνικές συμμετοχές της 13ης ημέρας

Τροχαίο δυστύχημα: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε κολώνες και ο οδηγός διαμελίστηκε (βίντεο)

Νέα Ιωνία: Πετούσε μολότοφ από το μπαλκόνι του σπιτιού του

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)