Υγεία

06 Αυγούστου 2024 15:15

Πανώλη: Λουκέτο σε σφαγεία για τις επόμενες ημέρες

Κλείνουν τα σφαγεία της Κρήτης, όπου και εντοπίστηκαν κρούσματα πανώλης σε αμνοερίφια. Τα επόμενα βήματα.

Πανώλη: Λουκέτο σε σφαγεία για τις επόμενες ημέρες
-

Σε μια προσπάθεια να μην υπάρξει αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων πανώλης στα αμνοερίφια το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αποφάσισε να παραμείνουν κλειστά, μέχρι και την Κυριακή 11 Αυγούστου, τα σφαγεία σε όσες περιοχές της Ελλάδας έχουν εντοπιστεί ζώα που έχουν προσβληθεί.

Αυτό βεβαίως ισχύει και για τα σφαγεία της Κρήτης, όπου χθες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, η οποία θα επαναληφθεί, με τη συμμετοχή όλων των φορέων στην οποία θα αποφασιστούν τα επόμενα βήματα.

Πέραν της απόφασης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για κλείσιμο των σφαγείων μέχρι τις 11 Αυγούστου, η ημερομηνία αυτή δεν έχει δεσμευτικό χαρακτήρα καθώς πραγματοποιούνται έλεγχοι συνεχώς και αν δε βρεθούν νέα κρούσματα, ενδέχεται να αλλάξει.

Βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια προκειμένου να ενταθούν οι έλεγχοι άμεσα μέσα στα επόμενα 24ωρα καθώς γίνεται κατανοητό ότι θα δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα, αφού το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο, είναι μια περίοδος που πραγματοποιούνται εκατοντάδες εκδηλώσεις αλλά και πανηγύρια όπου η κατανάλωση αμνοερίφιων είναι ιδιαίτερα μεγάλη.

Πηγή: flashnews.gr

Ειδήσεις σήμερα:

MyData: Σε εφαρμογή το ψηφιακό δελτίο αποστολής

Κυνηγετική περίοδος: Πότε ξεκινά και πόσο θα διαρκέσει

Ασπρόπυργος: 10χρονη πήγε στο Α.Τ και κατήγγειλε τους γονείς της


12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)