Κοινωνία

04 Αυγούστου 2024 20:01

Ολυμπιακή Ομάδα Προσφύγων: Πήρε το πρώτο της μετάλλιο στην πυγμαχία (εικόνες)

Ποια πρόσφυγας Καμερουνέζα πυγμάχος κατάφερε να ανέβει στο βάθρο των επιτυχιών, κάνοντας υπερήφανη την νέα ομάδα-θεσμό η οποία δηλώνει το "παρών" στις τελευταίες Ολυμπιάδες.

Ολυμπιακή Ομάδα Προσφύγων: Πήρε το πρώτο της μετάλλιο στην πυγμαχία (εικόνες)
-

Μια σπουδαία στιγμή είδαμε σήμερα Κυριακή 04.08 στους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς η πυγμάχος Σίντι Ενγκάμπα με την πρόκριση στα ημιτελικά της κατηγορίας των 75 κιλών, κατάφερε να εξασφαλίσει μετάλλιο για την Ομάδα Προσφύγων.

Η 26χρονη αθλήτρια που κατάγεται από το Καμερούν και ζει από την ηλικία των 11 ετών υπό πρoσφυγικό καθεστώς στη Μεγάλη Βρετανία, νίκησε στον προημιτελικό της κατηγορίας των 75 κιλών τη Γαλλίδα Νταβινά Μισέλ και εξασφάλισε την παρουσία της στα ημιτελικά και μίνιμουμ το χάλκινο μετάλλιο. Κι αυτό γιατί οι χαμένες των ημιτελικών παίρνουν από ένα χάλκινο μετάλλιο.

H Oλυμπιακή Ομάδα Προσφύγων, πρωτοεμφανίστηκε στους Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016, με δεκαμελή αποστολή. Πριν από τρία χρόνια στο Τόκιο ο αριθμός ανάβεκε στα 29 μέλη.

Στο Παρίσι βρίσκονται συνολικά 36 πρόσφυγες, 23 άνδρες και 13 γυναίκες, από το Αφγανιστάν, τη Συρία, το Ιράν, το Σουδάν, το Νότιο Σουδάν, τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, την Ερυθραία, την Αιθιοπία, το Καμερούν, την Κούβα και τη Βενεζουέλα.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορινθιακός Κόλπος: Εντοπίστηκε ο καπετάνιος του ιστιοπλοϊκού που έπλεε ακυβέρνητο

Κρήτη: Έχασε τη ζωή του κάνοντας δουλειές στο χωράφι

Μέση Ανατολή: Τύμπανα πολέμου... ηχούν στην περιοχή

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)