Αθλητικά

04 Αυγούστου 2024 17:44

Ολυμπιακός προς κυβέρνηση: Επιτρέψτε τη νόμιμη μεταπώληση εισιτηρίων διαρκείας

Ποια θα είναι τα οφέλη τα οποία θα προκύψουν αν το Υπουργείο υιοθετήσει και εφαρμόσει την πρόταση της διοίκησης του Ολυμπιακού.

Ολυμπιακός προς κυβέρνηση: Επιτρέψτε τη νόμιμη μεταπώληση εισιτηρίων διαρκείας
-

Η διοίκηση της ΚΑΕ Ολυμπιακός προχώρησε σε μία σημαντική πρόταση προς την κυβέρνηση η οποία μπορεί να αλλάξει το καθεστώς σε θέμα εισιτηρίων, στον ελληνικό αθλητισμό. Η ηγεσία επικοινώνησε με τους υπουργούς Αθλητισμού και Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ.κ. Βρούτση και Παπαστεργίου προκειμένου να θεσπιστεί νόμος ο οποίος θα αφορά τον επαγγελματικό αθλητισμό και θα δίνει τη δυνατότητα στους κατόχους εισιτηρίων διαρκείας να μεταπωλούν τη θέση τους για τους αγώνες για τους οποίους έχουν αποφασίσει για διάφορους λόγους ότι δεν θα πάνε στο γήπεδο να δουν την ομάδα τους.

Αυτό συμβαίνει εδώ και πολλά χρόνια στο εξωτερικό αλλά δεν γίνεται στην Ελλάδα γιατί δεν υπάρχει το νομικό πλαίσιο.

Αν η πρόταση γίνει δεκτή, η μεταπώληση θα γίνεται μέσα από μια ειδική πλατφόρμα και η όλη διαδικασία θα πραγματοποιείται από το επίσημο κανάλι πώλησης της κάθε ομάδας σε συνεργασία με την εταιρεία ticketing με την οποία συνεργάζεται. Θα δημιουργηθεί λοιπόν μια νέα επίσημη δευτερογενή αγορά εισιτηρίων στον αθλητισμό με πολλαπλά οφέλη για όλα τα μέρη: την Πολιτεία, τις ΠΑΕ και ΚΑΕ, τους κατόχους διαρκείας και τους φιλάθλους. Παράλληλα θα καταπολεμηθεί το φαινόμενο της μαύρης αγοράς εισιτηρίων από τρίτες μη επίσημες και εξουσιοδοτημένες πλατφόρμες μεταπώλησης εισιτηρίων οι οποίες χρεώνουν υπέρογκα ποσά τόσο για το εισιτήριο όσο και για προμήθειες, φαινόμενο το οποίο αρχίζει και στην Ελλάδα να αποκτά ανησυχητικές διαστάσεις. Στο τέλος μάλιστα με την ισχύουσα κατάσταση αυτοί που αγοράζουν τα εισιτήρια τελικά δεν εισέρχονται στο γήπεδο καθώς τα συγκεκριμένα εισιτήρια ακυρώνονται.

Επίσης σε περίπτωση εφαρμογής αυτού του συστήματος όπως ήδη συμβαίνει στο εξωτερικό, η αγορά του εισιτηρίου διαρκείας θα έχει μεγαλύτερη βαρύτητα χωρίς να αυξηθεί η τιμή για τον κάτοχο του, ενώ θα έχει σημαντική επιβράβευση στην περίπτωση που η θέση του μεταπωληθεί σε νέο αγοραστή. Ο τρόπος επιβράβευσης μπορεί να καθοριστεί από την ΚΑΕ/ΠΑΕ και μπορεί για παράδειγμα να είναι ένα σύστημα συλλογής πόντων οι οποίοι μεταφράζονται σε πιστωτικό για την αγορά του εισιτηρίου διαρκείας της επόμενης σεζόν ή επιστροφή κάποιου ποσού στον κάτοχο του εισιτηρίου διαρκείας.

Το πιο σημαντικό από όλα: Στα περισσότερα sold out που ανακοινώνουν οι ομάδες στην Ελλάδα έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο των κενών καθισμάτων αφού ένα ποσοστό της τάξης 10-20% των κατόχων εισιτηρίων διαρκείας δεν καταφέρνουν εντέλει πάνε στο γήπεδο. Αν υιοθετηθεί το μέτρο , τότε όταν θα μιλάμε για sold out θα κυριολεκτούμε τόσο όσον αφορά στα εισιτήρια όσο και στην εξέδρα.

Και τα δυο Υπουργεία είναι θετικά σ’ αυτή την πρόταση, ειδικά μετά και τις τελευταίες αλλαγές στην όλη διαδικασία της ταυτοπροσωπίας των εισιτηρίων μέσω Gov. Είναι πολύ πιθανό μάλιστα να μπει σε εφαρμογή αυτό το πλάνο από φέτος.

Πηγή: gazetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Ολυμπιακοί Αγώνες - Πετρούνιας: “Χάλκινος” Ολυμπιονίκης ο “βασιλιάς των κρίκων” στο Παρίσι

Κορινθιακός Κόλπος: Εντοπίστηκε ο καπετάνιος του ιστιοπλοϊκού που έπλεε ακυβέρνητο

Χαλκιδική: Νεκρός ναυτικός σε πλοίο - Τον παρέσυρε φορτηγό με λυμένο χειρόφρενο

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)