Αθλητικά

04 Αυγούστου 2024 16:36 Τελευταία ενημέρωση : 04 Αυγούστου 2024 20:15

Ολυμπιακοί Αγώνες - Πετρούνιας: “Χάλκινος” Ολυμπιονίκης ο “βασιλιάς των κρίκων” στο Παρίσι

Ιστορία έγραψε ο Λευτέρης Πετρούνιας, κατακτώντας την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι ο μοναδικός αθλητής των κρίκων με τρία ολυμπιακά μετάλλια.

Ολυμπιακοί Αγώνες - Πετρούνιας: “Χάλκινος” Ολυμπιονίκης ο “βασιλιάς των κρίκων” στο Παρίσι
-

Ο Λευτέρης Πετρούνιας πρόσθεσε το τρίτο Ολυμπιακό μετάλλιο στην τεράστια καριέρα του. Με έξοχη εμφάνιση στον τελικό των κρίκων του Ολυμπιακού τουρνουά του Παρισιού, ο Έλληνας πρωταθλητής κατάκτησε το χάλκινο μετάλλιο συγκεντρώνοντας 15.100 βαθμούς.

Ο Πετρούνιας έγινε ο πρώτος Έλληνας γυμναστής με τρία Ολυμπιακά μετάλλια και πρώτος όλων των εποχών στον πίνακα μεταλλίων στο συγκεκριμένο αγώνισμα.

Τις πρώτες δύο θέσεις κατέλαβαν οι Κινέζοι Γιανγκ Λιου (χρυσό μετάλλιο) και Γινγκουάν Ζου (ασημένιο), που συγκέντρωσαν 15.300 και 15. 233 βαθμούς αντίστοιχα.

Στο στάδιο «Μπερσί» και ύστερα από έναν αγώνα με υψηλότατο ανταγωνισμό, ο 33χρονος πρωταθλητής εκτέλεσε ένα άρτιο πρόγραμμα με βαθμό δυσκολίας 6,300 που απέφερε για την εκτέλεση επίδοση 8,800, την υψηλότερη σε επίσημο αγώνα εντός του 2024.

Τον Ολυμπιακό τίτλο κατάκτησε για δεύτερη συνεχή διοργάνωση ο Γιανγκ Λιου με 15,300 βαθμούς, ενώ δεύτερος ήταν ο συμπατριώτης του Γινγκουάν Ζου με 15,233 βαθμούς και ο οποίος είχε προκριθεί στον τελικό με την καλύτερη βαθμολογία από τους προκριματικούς της περασμένης εβδομάδας.

Το σημερινό μετάλλιο του Πετρούνια είναι το συνολικά έβδομο Ολυμπιακό στην σύγχρονη Ιστορία της ελληνικής γυμναστικής. Δύο μετάλλια είχε κατακτήσει ο Δημοσθένης Ταμπάκος, το χρυσό στην Αθήνα το 2004 και το ασημένιο στο Σίδνεϊ (2000), επίσης στους κρίκους.

Από ένα μετάλλιο κόμισαν στα ελληνικά χρώματα ο Ιωάννης Μελισσανίδης το 1996 στην Ατλάντα (χρυσό στις ασκήσεις εδάφους) και το ελληνικό ανσάμπλ με τις Ειρήνη Αϊνδιλή, Μαρία Γεωργάτου, Χαρά Καρυάμη, Κλέλια Πανταζή, Άννα Πολλάτου, Εύα Χριστοδούλου, που είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στους Αγώνες της Αυστραλίας (Σίδνεϊ), το 2000.

Η τελική κατάταξη στον τελικό των κρίκων:

  1. Γιανγκ Λιου (Κίνα) 15,300
  2. Γινγκουάν Ζου (Κίνα) 15,233
  3. Λευτέρης Πετρούνιας (ΕΛΛΑΔΑ) 15,100
  4. Σαμίρ Αΐτ Σαΐντ (Γαλλία) 15,000
  5.  Αντέμ Ασίλ (Τουρκία) 14,966
  6.  Βαχάγκν Νταβτιάν (Αρμενία) 14,866
  7.  Χάρι Χέπγουορθ (Βρετανία) 14,800
  8. Γκλεν Κόιλ (Βέλγιο) 13,833

Ολυμπιακοί Αγώνες - Λευτέρης Πετρούνιας

Τα συγχαρητήρια των πολιτικών αρχηγών

«Ο 'Αρχοντας των κρίκων το έκανε ξανά! Ο συγκλονιστικός Λευτέρης Πετρούνιας είναι χάλκινος Ολυμπιονίκης. Γίνεται έτσι ο πρώτος αθλητής στην ιστορία του αγωνίσματος που κερδίζει τρίτο Ολυμπιακό μετάλλιο», αναφέρει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συγχαρητήρια άναρτησή του για την επιτυχία του Λευτέρη Πετρούνια. «Θερμά συγχαρητήρια Λευτέρη. Μας κάνεις υπερήφανους. Σε ευχαριστούμε», καταλήγει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός.

 «Ο άρχοντας των δακτυλιδιών Λευτέρης Πετρούνιας τα κατάφερε! Έγινε ο πρώτος αθλητής στην ιστορία του αθλήματος που κατέκτησε τρίτο Ολυμπιακό μετάλλιο», επισημαίνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, σε ανάρτησή του στο Χ για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου από τον Λευτέρη Πετρούνια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. «Συγχαρητήρια Λευτέρη! Σε ευχαριστούμε. Θρύλος!», αναφέρει.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο «Χ», συγχαίρει τον Λευτέρη Πετρούνια για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι. «Ο Λευτέρης Πετρούνιας έγραψε ιστορία! Με το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε στο Παρίσι, έγινε ο μοναδικός αθλητής με τρία ολυμπιακά μετάλλια στους κρίκους. Θερμά συγχαρητήρια Λευτέρη!» αναφέρει ο κ. Ανδρουλάκης.

«Τρία Ολυμπιακά μετάλλια στην ιστορία των κρίκων! Αυτό τα λέει όλα για τον σπουδαίο άρχοντα των κρίκων, Λευτέρη Πετρούνια. Του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια, αφού έδωσε και την ψυχή του σ' ένα δύσκολο αγώνα συνεχίζοντας να γράφει ιστορία, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στο Παρίσι. Καλή συνέχεια με υγεία και δύναμη μέχρι την επόμενη μεγάλη διοργάνωση» αναφέρει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στο μήνυμά του για την επιτυχία του Λευτέρη Πετρούνια. 

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου με ανάρτηση στην πλατφόρμα X συγχαίρει τον Λευτέρη Πετρούνια για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στους κρίκους και υπογραμμίζει ότι έγινε ο πρώτος Ολυμπιονίκης με τρία μετάλλια στους κρίκους και ο πρώτος Έλληνας γυμναστής που ανέβηκε στο βάθρο σε τρεις Ολυμπιάδες!

Ειδικότερα, στην ανάρτησή της η Πρόεδρος αναφέρει:

«Με την τρίτη θέση που κατέκτησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, ο άρχοντας των κρίκων Λευτέρης Πετρούνιας έγινε ο πρώτος Ολυμπιονίκης με τρία μετάλλια στους κρίκους και ο πρώτος Έλληνας γυμναστής που ανέβηκε στο βάθρο σε τρεις Ολυμπιάδες! Θερμά συγχαρητήρια Λευτέρη, είσαι στις καρδιές όλων μας!».

Ειδήσεις σήμερα:

Μύκονος: Πάρτι… φοροδιαφυγής από γαλλική εταιρεία

Κορινθιακός Κόλπος: Εντοπίστηκε ο καπετάνιος του ιστιοπλοϊκού που έπλεε ακυβέρνητο

Χαλκιδική: Νεκρός ναυτικός σε πλοίο - Τον παρέσυρε φορτηγό με λυμένο χειρόφρενο

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)