Πολιτική

02 Αυγούστου 2024 09:25

Υποκλοπές: Συνεδριάζει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής

Έξι κόμματα της αντιπολίτευσης ζητούν σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, για να δώσουν εξηγήσεις η εισαγγελέας του Aνωτάτου Δικαστηρίου Γεωργία Αδειλίνη και ο αντεισαγγελέας Αχιλλέας Ζήσης.

Υποκλοπές: Συνεδριάζει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής
-

Εκτάκτως συνεδριάζει την Παρασκευή (2/8) η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για το πόρισμα του Αρείου Πάγου που αφορά τις υποκλοπές μετά από αίτημα που κατατέθηκε την Τετάρτη  από ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Πλεύση Ελευθερίας και Νέα Αριστεράς.

Στο σχετικό αίτημα που κατατέθηκε ζητήθηκε η κλήση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη και του αντεισαγγελέα Αχιλλέα Ζήση, για την διαβίβαση του τελικού τους πορίσματος.

O πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας επεσήμανε ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από τον κανονισμό της Βουλής.

Ειδικότερα, αιτήματα υπέβαλαν:

  • από την Κ.Ο. «ΚΚΕ», ο πρόεδρος της, κ. Δημήτριος Κουτσούμπας,
  • από την Κ.Ο. «ΣΥΡΙΖΑ– ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ», οι βουλευτές κ.κ. Θεοδώρα Τζάκρη, Θεόφιλος
  • Ξανθόπουλος και Ραλλία Χρηστίδου,
  • από την Κ.Ο. «ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ», ο πρόεδρος της, κ. Αλέξανδρος (Αλέξης) Χαρίτσης και οι βουλευτές , κ.κ. Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα και Δημήτριος Τζανακόπουλος,
  • από την Κ.Ο. «ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ – ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ», η προέδρος της, κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου και
  • από την Κ.Ο. «ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ», οι βουλευτές, κ.κ. Ευαγγελία Λιακούλη, Παναγιώτης Δουδωνής και Δημήτριος Μπιάγκης.

Μαρινάκης: Δεν τιμά τη Δημοκρατίας

Σχολιάζοντας το αίτημα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης δήλωσε πως «δεν τιμά τη Δημοκρατία μας. Μας λένε τα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι, αν δεν τους αρέσει μια απόφαση της Δικαιοσύνης, θα πηγαίνουν στην Βουλή και θα ζητάνε τον λόγο».

«Δεν πέφτει κανείς από τα σύννεφα όταν τα λέει αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα των αμετάκλητα καταδικασμένων, είναι "μια μέρα στη δουλειά" το να μην καταλαβαίνει τι σημαίνει διάκριση εξουσιών. Αλλά το να βλέπεις το ΠΑΣΟΚ που έχει μια παράδοση στους θεσμούς, να σύρεται πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ και την κ. Κωνσταντοπούλου, σημαίνει ότι θέλει να είναι, όχι μια αξιόπιστη αντιπολίτευση, αλλά ένας πράσινος ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε.

ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ

Σημειώνεται πως συνολικά 287 σελίδες αριθμεί το πόρισμα του Αρείου Πάγου για τις παρακολουθήσεις. Ο αντιεισαγγελέας Αχιλλέας Ζήσης δεν καταλογίζει ευθύνες στην ΕΥΠ, την ΕΛ.ΑΣ και την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία για το κακόβουλο λογισμικό predator που διοχετεύθηκε στη χώρα. Χαρακτηριστικά επισημαίνει ότι δεν διαπιστώθηκε καμία σχέση μεταξύ της ΕΥΠ και των εταιρειών που διακίνησαν το predator.

Ειδήσεις σήμερα:

Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι ελληνικές συμμετοχές της 7ης ημέρας

Εορτολόγιο - 2 Αυγούστου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Καιρός: Επιστρέφουν τα 40άρια την Παρασκευή

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)