Υγεία

31 Ιουλίου 2024 20:40

Πανώλη αιγοπροβάτων – Χαρδαλιάς: Η Περιφέρεια βρίσκεται σε απόλυτη ετοιμότητα

Ο περιφερειάρχης διαβεβαίωσε ότι οι αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες, έχουν προβεί στην εφαρμογή όλων των προληπτικών μέτρων.

Πανώλη αιγοπροβάτων – Χαρδαλιάς: Η Περιφέρεια βρίσκεται σε απόλυτη ετοιμότητα
-

«Συντονισμένα και μεθοδικά, σε άμεση συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία και τους κτηνοτρόφους μας, ο μηχανισμός της Περιφέρειας Αττικής βρίσκεται σε απόλυτη ετοιμότητα να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την πανώλη των αιγοπροβάτων" δήλωσε νωρίτερα σήμερα ο περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς σχετικά με το πρόβλημα που προέκυψε σε κτηνοτροφικές μονάδες στον Ασπρόπυργο.

Ο περιφερειάρχης διαβεβαίωσε ότι οι υγειονομικές υπηρεσίες της Περιφέρειας είχαν προβεί στην εφαρμογή όλων των προληπτικών μέτρων που ορίζουν τα ευρωπαϊκά πρωτόκολλα, "ήδη πριν από την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος". Παρατήρησε ότι το σύνολο του εξειδικευμένου υπαλληλικού προσωπικού με συντονισμό των αρμόδιων αντιπεριφεριαρχών βρίσκονται συνεχώς στο πεδίο, διεξάγοντας εξονυχιστικούς ελέγχους στις κτηνοτροφικές μονάδες όλης της Αττικής.

Ο Ν. Χαρδαλιάς διαβεβαίωσε τους πολίτες πως καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια "προκειμένου να μην φτάσει στον καταναλωτή προϊόν που δεν θα πληροί μέχρι κεραίας όλες τις υγειονομικές προδιαγραφές", σημειώνοντας πως "με την εμπειρία που έχουμε αποκτήσει από τη διαχείριση πολύ πιο σύνθετων υγειονομικών κρίσεων, είμαι αισιόδοξος ότι και σε αυτή τη μάχη με τον χρόνο για την ανάσχεση της νόσου, θα τα καταφέρουμε".


Ειδήσεις σήμερα:

Ισραηλινός υπουργός για Χανίγια: Ο θάνατός του κάνει τον κόσμο καλύτερο

Δολοφονία Καραιβάζ: Αθώοι κρίθηκαν οι κατηγορούμενοι

Ολυμπιακοί Αγώνες - Τζούντο: Ο Τσελίδης πήρε το χάλκινο μετάλλιο

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)