Οικονομία

31 Ιουλίου 2024 21:52

ΑμεΑ - Εξωδικαστικός Μηχανισμός Οφειλών: “Χαλαρώνουν” οι εισοδηματικοί όροι υπαγωγής

Τι αλλάζει σε σχέση με τις προϋποθέσεις ένταξης των αναπήρων με ποσοστό 67% και πάνώ, στην κατηγορία των ευάλωτων οφειλετών οι οποίοι δικαιούνται υπαγωγή στον μηχανισμό.

ΑμεΑ - Εξωδικαστικός Μηχανισμός Οφειλών: “Χαλαρώνουν” οι εισοδηματικοί όροι υπαγωγής
-

Βελτιώνονται οι ρυθμίσεις στον εξωδικαστικό μηχανισμό για τα άτομα με αναπηρία, καθώς, πλέον τα άτομα με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67% θα εντάσσονται στην κατηγορία των ευάλωτων οφειλετών με αυξημένα όρια στα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

Έτσι, θα ωφελούνται από την πρόβλεψη του νόμου για τους ευάλωτους οφειλέτες που ορίζει την αυτόματη και υποχρεωτική αποδοχή από τράπεζες και Δημόσιο της πρότασης αναδιάρθρωσης του χρέους τους στο πλαίσιο του εξωδικαστικού μηχανισμού.

Είναι υποχρεωτική για τους servicers, για τα funds και για όσα δάνεια υπάρχουν στις τράπεζες, η ρύθμιση μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού, των οφειλών των Ατόμων με Αναπηρία. Για τον υπόλοιπο πληθυσμό παραμένει προαιρετική. Στην περίπτωση του εξωδικαστικού, το επιτόκιο ορίζεται σε 3% σταθερό για 3 έτη.

Ειδήσεις σήμερα:

Λειψυδρία: “Κόκκινος συναγερμός” σε πολλές περιοχές της χώρας (βίντεο)

Δολοφονία Καραιβάζ: Αθώοι κρίθηκαν οι κατηγορούμενοι

Ολυμπιακοί Αγώνες - Τζούντο: Ο Τσελίδης πήρε το χάλκινο μετάλλιο

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)