Πολιτισμός

29 Ιουλίου 2024 14:47

Παρίσι 2024 - Ιερώνυμος για τελετή έναρξης: Ολα αυτά είναι άξια απόλυτης περιφρόνησης

Πώς σχολίασε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι που έφερε αντιδράσεις.

Παρίσι 2024 - Ιερώνυμος για τελετή έναρξης: Ολα αυτά είναι άξια απόλυτης περιφρόνησης
-

Ερωτηθείς ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος για το θέμα της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι, υπογράμμισε χαρακτηριστικά: "Όλα αυτά είναι άξια απόλυτης περιφρόνησης."

Υπενθυμίζεται ότι οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού δήλωσαν την Κυριακή ότι «λυπούνται πραγματικά» για οποιαδήποτε προσβολή προκάλεσε η τελετή έναρξης, ξεκαθαρίζοντας πως δεν είχαν καμία πρόθεση να δείξουν ασέβεια «σε οποιαδήποτε θρησκευτική ομάδα».

Δημητριάδος Ιγνάτιος για την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων: «Φιάσκο» - «Δεν είναι αυτή η Ευρώπη που θέλουμε»

Στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Τσαγκαράδας, λειτούργησε την Κυριακή ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, παρουσία πλήθους πιστών.

Στο κήρυγμά του αναφέρθηκε και στα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο Παρίσι και όσα συνέβησαν στην έναρξη, στους Ολυμπιακούς Αγώνες, και ο Μητροπολίτης επεσήμανε: «είναι ακριβώς μία άρνηση του Χριστού. Αυτοί που αποφάσισαν να δημιουργήσουν αυτό το “φιάσκο” -σε εισαγωγικά-, […] παραβιάζοντας ιερά και όσια, παραβιάζοντας τη χριστιανική πίστη με τον πιο εξευτελιστικό τρόπο, θέλησαν να αποδείξουν ότι δεν έχουν καμία σχέση με τον Χριστό και τον Χριστιανισμό. Αυτή είναι η Ευρώπη; Δεν είναι αυτή… όμως κάποια στιγμή, θα θέλουν να επιβάλλουν αυτή την τάση. Και ξέρουν πολύ καλά τη σημασία της. Με έναν σχεδόν δικτατορικό τρόπο θα επιβάλλουν τη δική τους άποψη περί πολιτισμού. Και θα πρέπει να αντιδράσουμε. Και θα πρέπει τουλάχιστον οι δικοί μας ηγέτες να καταλάβουν ότι δεν είναι αυτή η Ευρώπη στην οποία θέλουμε να ανήκουμε. Ναι, θέλουμε την Ευρώπη που έχει πυλώνες την αρχαία ιστορία μας, τη δικαιοσύνη και τον Χριστιανισμό. Όσο είναι λοιπόν καιρός θα πρέπει να υπάρχει αντίδραση!».


Ειδήσεις σήμερα:

 Λίβανος: Νεκροί από ισραηλινή επίθεση

Ολυμπιακοί Αγώνες - Σηκουάνας: Ούτε σήμερα η προπονήση για το τρίαθλο

Ξάνθη: Δύο νεκροί και τρεις τραυματίες σε σύγκρουση ΙΧ με φορτηγό (εικόνες)



12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)