Κόσμος

29 Ιουλίου 2024 11:24

Τουρκία - Τσελίκ: Ο ΥΠΕΞ του Ισραήλ είναι νοσταλγός του Χίτλερ

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού κυβερνώντος κόμματος κατηγόρησε ευθέως τον Ίσραελ Κατς ότι μιμείται τον Υπουργό Εξωτερικών του Γ' Ράιχ και ότι υποθάλπτει σφαγές και γενοκτονίες.

Τουρκία - Τσελίκ: Ο ΥΠΕΞ του Ισραήλ είναι νοσταλγός του Χίτλερ
-

Στο “χορό” των επιθετικών τουρκικών δηλώσεων κατά του Ισραήλ μπήκε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκία Ομέρ Τσελίκ, ο οποίος μέσω Χ δήλωσε: «Ο Υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Κατς, όχι μόνο ξεπέρασε τα όριά του με τις δηλώσεις που χρησιμοποίησε κατά του Προέδρου μας, ο οποίος υπερασπίζεται τις ανθρώπινες αξίες και την ειρήνη, αλλά αποκάλυψε επίσης ότι είναι ένας πλήρης Ναζί. Αυτές οι επιθέσεις στον Πρόεδρό μας είναι επιθέσεις εκείνων που είναι εχθροί των ανθρώπινων αξιών, της συνείδησης και της αξιοπρέπειας».

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία Άννα Ανδρέου, ο Ομέρ Τσελίκ συνέχισε: «Φαίνεται ότι ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Κατς πήρε ως παράδειγμα τον υπουργό Εξωτερικών του Χίτλερ, Ρίμπεντροπ. Ο υπουργός Εξωτερικών του Χίτλερ Ρίμπεντροπ, δικάστηκε για ‘εσκεμμένη διεξαγωγή πολέμου, σχεδιασμό εγκλημάτων πολέμου και εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας και διάπραξη εγκλημάτων κατά της ειρήνης’. Υπενθυμίζουμε στον Κατς ότι ο Ρίμπεντροπ δεν είναι καλό παράδειγμα. Το δίκτυο με το οποίο διέπραξε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας αργά ή γρήγορα θα δικαστεί...

Ο Υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ είναι απλώς ένα γρανάζι σε μια μηχανή σφαγής που είναι ο σημερινός εκπρόσωπος των Ναζί». 

Συνεχίζοντας, υπογράμμισε: «Ο Υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ και άλλοι σαν αυτόν επιτίθενται συνεχώς στον Πρόεδρό μας επειδή ενοχλούνται από τις πολιτικές που ακολουθεί ο Πρόεδρός μας στο όνομα των ανθρώπινων αξιών και της συνείδησης. Ό,τι και να κάνουν, δεν θα μπορέσουν να καλύψουν τις δολοφονικές και γενοκτονικές πολιτικές της κυβέρνησης στην οποία ανήκουν».

Και κατέληξε: «Τα μέλη αυτής της μηχανής σφαγής, που έκανε το όνομά της δίπλα σε σφαγές, γενοκτονίες, δολοφονίες και τους Ναζί, σίγουρα θα λογοδοτήσουν ενώπιον του νόμου. Ο Πρόεδρός μας έφτασε μέχρι σήμερα εξαλείφοντας τις απειλές πολλών καταπιεστών και από εδώ και πέρα, με την πολιτική του στάση στο όνομα της ανθρωπιάς και της αλήθειας, θα στέλνει τις απειλές των σύγχρονων Ναζί στο σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας».


Ειδήσεις σήμερα:

Πέθανε ο Μισέλ Ντε Γκρες

Εορτολόγιο - 29 Ιουλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Ισράηλ: Η απάντηση στον Ερντογάν και στη Χεζμπολάχ

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)