Κόσμος

23 Ιουλίου 2024 21:37

Γαλλία: Αυτή είναι η πρωθυπουργός στην οποία συμφώνησε το Νέο Λαϊκό Μέτωπο

Η βιογραφία, οι σπουδές, η φυσιογνωμία και οι πολιτικές καταβολές της οικονομολόγου την οποία καλείται να ορκίσει ως επικεφαλής της νέας κυβέρνησης, ο Εμμανουέλ Μακρόν.

Γαλλία: Αυτή είναι η πρωθυπουργός στην οποία συμφώνησε το Νέο Λαϊκό Μέτωπο
-

Ο συνασπισμός του Νέου Λαϊκού Μετώπου ο οποίος κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές στη Γαλλία κατέληξε σε όνομα για την Πρωθυπουργία. Η Λουσί Καστέ είναι το πρόσωπο το οποίο καλείται πλέον να ορκίσει ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν. Έτσι, σχεδόν δύο εβδομάδες μετά από τον β' γύρο των εκλογών, ο αριστερός συνασπισμός συμφώνησε στο όνομα της κοινής υποψήφιας για τη θέση του πρωθυπουργού.

Η Καστέ εργάζεται ως ανώτερη δημόσια υπάλληλος και οικονομολόγος, διαθέτει εμπειρία στην κοινωνική εργασία και είναι αφοσιωμένη στην υπεράσπιση και την προώθηση των δημόσιων υπηρεσιών. Έγινε για πρώτη φορά γνωστή στο ευρύ κοινό όταν εμφανίστηκε στην τηλεοπτική εκπομπή «C ce soir» κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης για το σκάνδαλο των συμβούλων με τον πρώην υπουργό Δημόσιας Διοίκησης Στανισλάς Γκερίνι.

Πτυχιούχος της Ανωτάτης Σχολής Πολιτικών Επιστημών στη Γαλλία και του London School of Economics στη Βρετανία, καθώς επίσης και της γαλλικής Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, προσελήφθη αρχικά στο Υπουργείο Οικονομικών και εν συνεχεία στην Tracfin, την Μονάδα Καταπολέμησης Ξεπλύματος “Μαύρου” Χρήματος.

Ειδήσεις σήμερα:

Μάτι: Εκδήλωση μνήμης για τα 104 θύματα της φονικής πυρκαγιάς (εικόνες)

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Παραιτήθηκε η επικεφαλής των Μυστικών Υπηρεσιών

Βροχές, χαλάζι και φωτιές από κεραυνούς σε Βόρεια Ελλάδα και Λουτράκι (εικόνες)

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)