Αθλητικά

10 Ιουλίου 2024 22:10

Super League: Ο νέος τρόπος διεξαγωγής των play off

Σε τρεις διαφορετικούς ομίλους θα γίνεται πλέον  η διεξαγωγή των play off. Αναλυτικά όλες οι αλλαγές που θα ισχύσουν από την επόμενη σεζόν.

Super League: Ο νέος τρόπος διεξαγωγής των play off
-

Η Super League της επερχόμενης σεζόν υιοθετεί επισήμως νέο σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος, μετά την ομόφωνη έγκριση της προκήρυξης κατά τη Γενική Συνέλευση της Τετάρτης, 10 Ιουλίου.

Σύμφωνα με το νέο σύστημα, τα play off για την ανάδειξη του πρωταθλητή θα πραγματοποιούνται πλέον μεταξύ των τεσσάρων πρώτων ομάδων, αντί των έξι όπως ίσχυε μέχρι τώρα, διατηρώντας τους βαθμούς της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

Επιπλέον, οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 5 έως 8 θα αγωνιστούν για την εξασφάλιση του πέμπτου ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Στα play off αυτών των θέσεων, οι βαθμοί που συγκέντρωσαν στην κανονική διάρκεια θα διαιρούνται δια δύο.

Τέλος, για τις θέσεις 9 έως 14 θα διεξαχθούν playouts, με τις δύο τελευταίες ομάδες να υποβιβάζονται στη Super League 2. Αξιοσημείωτο είναι ότι η προκήρυξη ψηφίστηκε ομόφωνα από όλες τις ομάδες, με τον Άρη, παρά τις αρχικές αντιρρήσεις του, να τάσσεται τελικά υπέρ του νέου συστήματος.

Η ανακοίνωση της λίγκας:

Ομόφωνα εγκρίθηκε η Προκήρυξη του Πρωταθλήματος Stoiximan Super League 1 (ανδρών), αγωνιστικής περιόδου 2024-25, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της Super League.

Η διεξαγωγή του Πρωταθλήματος Stoiximan Super League 2024-25 θα πραγματοποιηθεί με play off για τις θέσεις 1 έως 4 και 5 έως 8 (με διαίρεση δια δύο των βαθμών της κανονικής περιόδου για τις ομάδες 5 έως 8) και Playouts για τις θέσεις 9 έως 14.

Ειδήσεις σήμερα:

Copa America: Ο ημιτελικός Ουρουγουάη - Κολομβία live σε ΑΝΤ1 και ANT1+ 

Airbnb: Ένοικος “φέσωσε” με 3500 ευρώ τον ιδιοκτήτη, μέσω... τηλεφώνου! (βίντεο)

Δίχρονο παιδί τουριστών σώθηκε από γιατρούς στην Αθήνα, χάρη σε πρωτοποριακή επέμβαση

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)