Πολιτική

04 Ιουλίου 2024 22:07

Ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο (εικόνες)

Τι είπε ο Νίκος Δένδιας κατά την συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο (εικόνες)
-

«Είχα την ευλογία να συναντηθώ σήμερα με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο. Κάθε συνάντηση με τον Μακαριώτατο μου δίνει τη χαρά να έχω μία εξαιρετικά χρήσιμη ανταλλαγή απόψεων μαζί του και να γίνομαι κοινωνός των σκέψεών του σε μια σειρά από θέματα». 

Αυτό αναφέρει σε ανάρτηση στο Χ ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Νίκος Δένδιας.

Νίκος Δένδιας - Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος

Νίκος Δένδιας - Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος

«Είχα επίσης την ευκαιρία να επισημάνω την αγαστή συνεργασία των Ενόπλων Δυνάμεων με την Εκκλησία της Ελλάδος, σε διάφορους τομείς, όπως στην Ποιμαντική Επιμόρφωση των στρατιωτικών ιερέων» προσθέτει ο κ. Δένδιας. 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία διήρκεσε μισή ώρα, οι δύο άνδρες συνομίλησαν για τις διεθνείς εξελίξεις και ιδιαίτερα για τους πολέμους που έχουν ξεσπάσει στην ευρύτερη περιοχή και επηρεάζουν την πατρίδα μας.

Ο Νίκος Δένδιας τόνισε ότι το υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, παρακολουθεί πολύ στενά τις διεθνείς εξελίξεις και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να διαφυλάξει τα εθνικά συμφέροντα, ενώ τόσο ο υπουργός όσο και ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκαν να επικρατήσει σύντομα η ειρήνη.

Εξάλλου, αναφέρθηκαν στην αγαστή συνεργασία που έχουν η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμόρφωσής της με το Υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας, στο πλαίσιο της επιμόρφωσης των στρατιωτικών ιερέων και άλλων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Επί της υποδοχής του υπουργού Εθνικής 'Αμυνας ήταν ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής, αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης, ενώ παρών στη συνάντηση ήταν και ο διευθυντής του ΙΠΕ, αρχιμανδρίτης Θεολόγος Αλεξανδράκης.

Νίκος Δένδιας - Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος

Ειδήσεις σήμερα:

Δολοφονία στο Νέο Ψυχικό - Οικογένεια θύματος: Κινούμαστε νομικά κατά όσων δεν σεβάστηκαν τη μνήμη του

Γαλλία - Βερσαλλίες: Συναγερμός στο Παλάτι

Εκλογές - Μεγάλη Βρετανία: Αντίστροφη μέτρηση για πολιτική αλλαγή

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)