Οικονομία

29 Ιουνίου 2024 20:13

Πάρος - Ελεύθερες παραλίες: Η αυτοψία του ΑΝΤ1 έναν χρόνο μετά (βίντεο)

Έναν χρόνο μετά την "επανάσταση" των κατοίκων της Πάρου για την ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες του νησιού και λίγους μήνες μετά την ψήφιση του νόμου για τις ακτές, ο Τάσος Τέλλογλου με την κάμερα του ΑΝΤ1 καταγράφει την κατάσταση που επικρατεί τη φετινή τουριστική σεζόν.

Πάρος - Ελεύθερες παραλίες: Η αυτοψία του ΑΝΤ1 έναν χρόνο μετά (βίντεο)
-

Του Τάσου Τέλλογλου

Το βορειότερο κομμάτι της Πάρου βρίσκεται σε καθεστώς απόλυτης προστασίας από τη δόμηση αλλά είναι και αυτό εξαιρετικά πυκνά κτισμένο.

Η Πάρος είναι γεμάτη όπως τον Ιούλιο άλλες χρονιές και πιέζεται τόσο στη δόμηση, τα πάντα κτίζονται, όσο και από τα σκουπίδια που μεταφέρονται με φορτωτές.

Το μόνο μέρος του νησιού που δεν πιέζεται από τα πλήθη είναι οι παραλίες. Εξ' αιτίας μάλλον των περσινών κινητοποιήσεων που ξεκίνησαν από εδώ. Ο αντιδήμαρχος Τάσος Κασαπίδης ήταν στο λεγόμενο κίνημα της πετσέτας

Όπως ανέφερε στον ΑΝΤ1, ο αντιδήμαρχος, Τάσος Κασαπίδης, "Είναι μία χρονιά που όλοι ψάχνονται, μερικές συμβάσεις ήρθαν αργά φθάσανε τις τελευταίες μέρες, οι επιχειρηματίες πάνε βλέποντας και και κάνοντας. Καλύτερα από πέρσι..."

Στη μεγαλύτερη παραλία γύρω από την Νάουσα οι εργαζόμενοι αρχίζουν τώρα να αναπτύσσουν ομπρελοκαθίσματα καθώς ισχυρίζονται ότι οι άδειες τους βγήκαν χθες.

Οι κινητοποιήσεις της περσινής χρονιάς έκαναν τους επιχειρηματίες πολύ προσεκτικούς όπως εδώ στην Μικρή Σάντα Μαρία μένω στο γειτονικό Μοναστήρι η επιχείρηση έχει απλωθεί στον παλιό αιγιαλό αλλά όχι αφήσει όλο το παράκτιο μέτωπο ελεύθερο σε λουόμενους που δεν πληρώνουν ξαπλώστρα , αυτό θα αλλάξει όμως όσο η σεζόν προχωράει

Όπως περγράφει λουόμενος, "η κατάσταση είναι καλύτερη διότι μπορούμε και εμείς να κάνουμε μπάνιο που δεν θέλουμε η μπορούμε να πληρώσουμε".

Επιχειρηματίες, λουόμενοι και δήμος αναζητούν μια καινούργια ισορροπία σε ένα νησί που κάθε όμορφη παραλία καταλαμβανόταν συχνά και χωρίς συμβόλαιο πριν από μια διετία. Καμία πραγματικά νέα αρχή δεν είναι εύκολη.

Ειδήσεις σήμερα:

Τζο Μπάιντεν: Οι πιθανοί αντικαταστάτες, το πρόσωπο κλειδί και ο αναβρασμός στους Δημοκρατικούς

Φωτιά στην Πάρνηθα: Οι ριπές του ανεμου ξεπερνούν τα 100 χιλιόμετρα την ώρα

Πιερία: Συνελήφθη ενώ μετέφερε 500 λίτρα λάδι αμφιβόλου ποιότητας (εικόνες)

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)