Πολιτισμός

29 Ιουνίου 2024 23:27 Τελευταία ενημέρωση : 29 Ιουνίου 2024 23:29

Ακαδημία Αθηνών: Βραβείο “Lord Byron” σε απόγονο του Λόρδου Βύρωνα

Παράλληλα με την τελετή της απονομής του Βραβείου Lord Byron για το έτος 2024, θα γίνουν εγκαίνια της Έκθεσης “Ο Λόρδος Βύρων και η φιλελληνική αύρα”. Απευθείας στο διαδίκτυο η μετάδοση της εκδήλωσης.

Ακαδημία Αθηνών: Βραβείο “Lord Byron” σε απόγονο του Λόρδου Βύρωνα
-

Την Τρίτη, 2 Ιουλίου 2024 και ώρα 19.30, θα μεταδοθεί ζωντανά, από το Μέγαρο της Ακαδημίας Αθηνών, η Τελετή Απονομής του πρώτου Βραβείου Lord Byron για το έτος 2024, η οποία συνδιοργανώνεται από την Εταιρεία για τον Ελληνισμό και Φιλελληνισμό και την Ακαδημία Αθηνών.

Το πρώτο βραβείο απονέμεται φέτος στον Λόρδο Lytton, μέλος της Βουλής των Λόρδων και απευθείας απόγονο του Λόρδου Βύρωνος, από την κόρη του Ada Byron Lovelace.

Λόρδος Lytton - Απόγονος Λόρδου Βύρωνα - Μέλος Βουλής των Λόρδων

Η μετάδοση θα πραγματοποιηθεί από τον ιστότοπο της Ακαδημίας Αθηνών μέσω του συνδέσμου https://www.academyofathens.gr/el/events/20240702

Στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της Έκθεσης, που συνδιοργανώνει η Ακαδημία Αθηνών με το Μουσείο Φιλελληνισμού, με τίτλο «Ο Λόρδος Βύρων και η φιλελληνική αύρα».

Ειδήσεις σήμερα:

Τζο Μπάιντεν: Οι πιθανοί αντικαταστάτες, το πρόσωπο κλειδί και ο αναβρασμός στους Δημοκρατικούς

Ισπανία: Διαδηλώσεις χιλιάδων ανθρώπων κατά του μαζικού τουρισμού σε Μάλαγα και Κάντιθ (εικόνες)

Φωτιά στη Σέριφο: Μαίνεται η πυρκαγιά, εκκενώνονται οικισμοί (βίντεο)

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)