Κοινωνία

28 Ιουνίου 2024 16:04 Τελευταία ενημέρωση : 28 Ιουνίου 2024 19:56

ΕΛΑΣ - Ενδοοικογενειακή βία: 86 συλλήψεις και 150 κλήσεις μέσα σε ένα 24ωρο

Παράλληλα, σε ακόμη 35 γυναίκες θύματα εγκαταστάθηκε η εφαρμογή του Panic Button

ΕΛΑΣ - Ενδοοικογενειακή βία: 86 συλλήψεις και 150 κλήσεις μέσα σε ένα 24ωρο
-

Σε 150 κλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης ανταποκρίθηκαν την εβδομάδα χθες 27 Ιουνίου για την αντιμετώπιση του φαινομένου της ενδοοικογενειακής βίας οι υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, και ιδιαίτερα τα επιχειρησιακά Γραφεία Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας, που επιλαμβάνονται στην πλειονότητα των περιστατικών.

Συνολικά 35 γυναίκες ζήτησαν την εφαρμογή του Panic Button, ενώ οι αστυνομικές αρχές συνολικά διαχειρίστηκαν 102 περιστατικά, για τα οποία πραγματοποιήθηκαν 86 συλλήψεις.

Υπενθυμίζεται ότι, με μέριμνα της Ελληνικής Αστυνομίας, στην περιφέρεια κάθε Διεύθυνσης Αστυνομίας σε όλη την επικράτεια, έχουν εξασφαλιστεί ένας ή περισσότεροι ειδικά διαμορφωμένοι χώροι που λειτουργούν ως «safe houses» για τη βραχυπρόθεσμη ασφαλή φιλοξενία γυναικών-θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, καθώς και μελών της οικογένειας τους, όπως τα ανήλικα παιδιά τους, που χρειάζονται προστασία.

Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός: Tοπικές βροχές και πτώση θερμοκρασίας την Παρασκευή

Πανελλαδικές 2024 - Βαθμολογίες: Πως θα τις μάθουν οι υποψήφιοι

Ντιμπέιτ Μπάιντεν - Τραμπ: Οι κόντρες, η πορνοστάρ και ο “χειρότερος Πρόεδρος των ΗΠΑ” (βίντεο)

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)