Κόσμος

27 Ιουνίου 2024 16:05

Τουρκία: Είμαστε έτοιμοι ακόμη και για Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο

Η δήλωση του Χακάν Φιντάν που προκάλεσε πολλά σχόλια και οι διευκρινίσεις από τον εκπρόσωπο του τουρκικού Υπουργείου Άμυνας.

Τουρκία: Είμαστε έτοιμοι ακόμη και για Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο
-

Η Τουρκία είναι μια από τις πιο προετοιμασμένες χώρες σε περίπτωση τρίτου παγκοσμίου πολέμου, δήλωσε ο εκπρόσωπος του τουρκικού Υπουργείου Άμυνας Ζεκί Ακτουρκ κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του Τούρκου ΥΠΕΞ Χακάν Φιντάν περί πιθανότητας τρίτου παγκοσμίου πολέμου, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Άννα Ανδρέου.

Ο υποναύαρχος Ζεκί Ακτούρκ είπε: χαρακτηριστικά:  Εάν ρωτάτε αν υπάρχει κίνδυνος ενός ολοκληρωτικού κινδύνου όπως στον πρώτο και δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, φυσικά και είναι μια πιθανότητα. Εμείς ως Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, κάνουμε τις εκτιμήσεις μας σχετικά με την άμυνα και την ασφάλειά μας και επικαιροποιούμε όλα τα σχέδιά μας υπό το φως των νέων εκτιμήσεων. Μπορούμε να πούμε με άνεση ότι είμαστε μια από τις πιο προετοιμασμένες χώρες.

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις είναι ήδη ένας δυναμικός στρατός. Είναι ένας στρατός που εκτελεί συνεχώς δραστηριότητες σε πολλές γεωγραφικές περιοχές. Είναι ένας στρατός που έχει δοκιμάσει και εγκρίνει τα δικά του σχέδια και την εφοδιαστική του υποδομή. Πραγματοποιεί επίσης δραστηριότητες σε πολλά μέρη του κόσμου για τη υποστήριξη της ειρήνης. Ουδείς και πρωτίστως η χώρα μας δεν θα ήθελε μια σκοτεινή εικόνα, όπως ενός τρίτου παγκόσμιου πολέμου, αλλά θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο στρατός μας είναι έτοιμος για κάθε σενάριο.

Ειδήσεις σήμερα:

Αλεξανδρόπουλος: “Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ αμύνθηκε, η σύντροφος του τον χτύπησε πρώτη” (βίντεο)

Φωτιά στην Ύδρα: Προφυλακίστηκαν ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος της θαλαμηγού

“Αυγή” - Μορφονιός: πολιτική απόφαση το κλείσιμο της εφημερίδας (βίντεο)

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)