Πολιτική

27 Ιουνίου 2024 14:01 Τελευταία ενημέρωση : 27 Ιουνίου 2024 14:22

Κασσελάκης στον ΑΝΤ1: Το “μαύρο χρήμα” δεν συνδέεται με την θητεία Τσίπρα (βίντεο)

Δήλωσε ότι η απόφαση για το κλείσιμο της «Αυγής» είχε παρθεί πριν την εκλογή του. Τι είπε για τις αποχωρήσεις από τα όργανα των Τεμπονέρα, Κοτσακά και Τσιόκα.

Κασσελάκης στον ΑΝΤ1: Το “μαύρο χρήμα” δεν συνδέεται με την θητεία Τσίπρα (βίντεο)
-

Να χαμηλώσει τους τόνους μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι αναφορές του για το «μαύρο χρήμα», στρέφοντας τα πυρά του στη ΝΔ επιχείρησε ο Στέφανος Κασσελάκης σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στον ανταποκριτή του ΑΝΤ1 στη Νέα Υόρκη Θανάση Τσίτσα.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κάλεσε τους βουλευτές του κόμματος να συνδράμουν οικονομικά ώστε να πληρωθούν για τον  μήνα Ιούνιο, οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα «Αυγή» και ανακοίνωσε πως ο ίδιος θα δωρίσει 20 χιλιάδες ευρώ.

Ερωτηθείς αν «οι αναφορές στο μαύρο χρήμα των πολιτικών κομμάτων συνδέεται με τη θητεία του Αλέξη Τσίπρα», απάντησε, «δεν νομίζω. Είναι ξεκάθαρη η ανάρτηση μου. Αναφέρθηκα στους τρόπους χρηματοδότησης που μου έχουν προσφερθεί για να μην μπορεί να υπάρξει αυτή η εντός εισαγωγικών εσωστρέφεια για τις αλλαγές που έχουμε στα κομματικά media και γενικά τον εξορθολογισμό στο κόμμα. Επαναλαμβάνω, εγώ είμαι διατεθειμένος να ανοίξουμε τα χαρτιά του κόμματος μας στην Deloitte ή σε όποια άλλη εταιρεία διεθνούς βεληνεκούς επιλέξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Εκείνος είναι;», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Καταρχάς η απόφαση για το κλείσιμο του ημερήσιου φύλλου είχε παρθεί από την Πολιτική Γραμματεία πριν εκλεγώ Πρόεδρος. Και μάλιστα από κόσμο ο οποίος αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος στήριξε έναν τέτοιο εξορθολογισμό. Οι περισσότεροι από εμάς πλέον διαβάζουν το περιεχόμενο διαδικτυακά. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Η Αυγή διαδικτυακά θα συνεχίσει να υπάρχει. Δυστυχώς αυτή τη στιγμή από το έντυπο καθημερινό φύλλο ζημιωνόμαστε κάθε μέρα οικονομικά», τόνισε στη συνέχεια.

Σε ότι αφορά τις αποχωρήσεις Τεμπονέρα, Κοτσακά και Τσιόκα, από τα όργανα του κόμματος, δεν θέλησε να ρίξει… λάδι στη φωτιά. «Αν το θέμα δεν είναι το πρόγραμμα αλλά είναι μια χημεία με τον Πρόεδρο του κόμματος κατανοητό. Αυτά γίνονται στην πολιτική. Εύχομαι να συνεχίσουν να συνεισφέρουν στην δημοκρατική προοδευτική παράταξη που χτίζουμε. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αυτοδύναμος και μεγεθυμένος θα προχωρήσει να αγκαλιάσει όλη την Κεντροαριστερά αλλά την Κεντροαριστερά όχι με συμβιβασμούς με τους όρους Κεντροαριστερά επί Κώστα Σημίτη».

Ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε άνοιγμα στον Νίκο Ανδρουλάκη για συνεργασία στη Βουλή επιμένοντας πως δεν πιστεύει σε συγκολλήσεις που προέρχονται από συμφωνίες κορυφής, «όποιος ή όποια είναι να ηγηθεί ενός πιθανού τέτοιου σχήματος πρέπει να έχει λαϊκή νομιμοποίηση. Και είπα από την πρώτη στιγμή πως δεν διστάζω να θέσω τον εαυτό μου στην κρίση του κόσμου. Αλλά τέτοια σχήματα δεν γίνονται σε κενό αέρος στη φαντασία μας. Αυτά τα σχήματα γίνονται μόνο από κάτω προς τα πάνω. Μπορούμε να συμφωνήσουμε σε πολλά πράγματα. Άρα προσκαλώ τον Νίκο Ανδρουλάκη και όλο το ΠΑΣΟΚ να συνεργαστούμε σε προτάσεις νόμου που μπορούν να αλλάξουν τη ζωή του Έλληνα».


Ειδήσεις σήμερα:

Σκόνταψε σε διάδρομο γυμναστηρίου και έπεσε... από τον τρίτο όροφο, χάνοντας την ζωή της (βίντεο)

Δούκας - Χριστοδουλάκης για ΠΑΣΟΚ: Πάμε, να το κάνουμε ξανά ψυχή της δημοκρατικής παράταξης 

Βόλος: 68χρονη κατήγγειλε τον σύντροφο της για βιασμό… που ονειρεύτηκε

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)