Αθλητικά

26 Ιουνίου 2024 07:44 Τελευταία ενημέρωση : 26 Ιουνίου 2024 09:38

Copa America: Αργεντινή και Καναδάς συνέχισαν με νίκες (βίντεο)

Το 2Χ2 στο Κόπα Αμέρικα που μεταδίδεται από το ΑΝΤ1+ και τον ΑΝΤ1 έκανε η ομάδα του Λιονέλ Μέσι, ενώ προβάδισμα για πρόκριση στην επομενη φάση πήρε ο Καναδάς.

Copa America: Αργεντινή και Καναδάς συνέχισαν με νίκες (βίντεο)
-

Του Γιώργου Ανανίδα

Με 1-0 χάρη σε γκολ του Μαρτίνες στα τελευταία λεπτά επικράτησε η Αργεντινή της Χιλής, επικυρώνοντας έτσι την πρόκρισή της στους «8». Μεγάλη νίκη επίσης με 1-0 για τον Καναδά κόντρα στο Περού που πλέον έχει το προβάδισμα για την πρόκριση.

Περού – Καναδάς

Οι Περουβιανοί ξεκίνησαν πολύ καλύτερα το παιχνίδι και απείλησαν στο 28’ με τον Κίσπε που είδε τον Κρεπό να του αρνείται το 1-0. Ο Λαπαντούλα είχε τη δική του ευκαιρία στο τέλος του πρώτου μέρους, λίγο πριν ένας επόπτης καταρρεύσει, τρομάζοντας το κοινό και τους πρωταγωνιστές.

Δυστυχώς για τους «μπλανκιρόχα», η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Αραούχο αποβλήθηκε στο 59’, έπειτα από συμβολή του VAR, καθώς πήγε με τις τάπες σε αντίπαλο.

Αυτή έμελλε να είναι και η κρισιμότερη στιγμή για την ομάδα του Χόρχε Φοσάτι, καθώς ο Καναδάς, χωρίς να έχει απειλήσει ιδιαίτερα μέχρι εκείνη τη στιγμή, σκόραρε με τον Ντέιβιντ στο 74’, σε φάση αντεπίθεσης, κάνοντας το 1-0.

Οι «κόκκινοι» δε διπλασίασαν τα τέρματά τους και στις καθυστερήσεις του ματς, ο Κρεπό τους έσωσε από τα χειρότερα.

Χάρη σε αυτή την μεγάλη νίκη, ο Καναδάς έχει πλέον τρεις βαθμούς και θα αντιμετωπίσει τη Χιλή στην τελευταία αγωνιστική (έχει μόλις έναν βαθμό), για να κριθεί ποιος εκ των δύο θα περάσει στους «8».

Χιλή – Αργεντινή

Η «αλμπισελέστε» κυριάρχησε απόλυτα στο πρώτο ημίχρονο, με κύρια ευκαιρία το σουτ του Μέσι στο 36’ που «έξυσε» το δοκάρι. Ο ίδιος ρυθμός συνεχίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Μπράβο να λέει «όχι» στο σουτ του Μολίνα στο 50’.

Τα δοκάρια συνεχίστηκαν για τους παγκόσμιους πρωταθλητές, καθώς στο 61’ ο Γκονζάλες νίκησε τον Μπράβο αλλά όχι το οριζόντιο δοκάρι.

Η πρώτη φάση για τη Χιλή ήρθε στο 72’, όταν ο Ετσεβερία σούταρε με δύναμη, αλλά ο Μαρτίνες ήταν σε ετοιμότητα και απέκρουσε φανταστικά. Σε μία παρόμοια κατάσταση βρέθηκε ο Χιλιανός τέσσερα λεπτά αργότερα, που είδε τον γκολκίπερ της Άστον Βίλα να του αρνείται ξανά το 1-0, αυτή τη φορά σε βολέ.

Κόπα Αμέρικα - Χιλή - Αργεντινή

Με το ματς να πλησιάζει στο τέλος, η Αργεντινή είχε το σθένος και τον χαρακτήρα να βρει το κρίσιμο γκολ. Στο 88’, ο Λαουτάρο Μαρτίνες εκμεταλλεύτηκε την αναμπουμπούλα μέσα στην περιοχή, έπειτα από κόρνερ, και με δυνατό τελείωμα από κοντινή απόσταση δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης.

Έχοντας το 2/2, η «αλμπισελέστε» τελείωσε το θέμα πρόκριση και πλέον αναμένει τους υπόλοιπους που θα περάσουν επίσης στους «8», για να μάθει τον αντίπαλό της.

Οι επόμενες αναμετρήσεις σε ΑΝΤ1 και ΑΝΤ1+ αφορούν στον 3ο όμιλο, όπου Εκουαδόρ και Τζαμάικα διασταυρώνονται, ενώ οι δύο νικητές της πρώτης αγωνιστικής, Βενεζουέλα και Μεξικό θα ξεκαθαρίσουν ποιος έχει τον πρώτο λόγο.

Όλοι οι αγώνες του Copa America, μέχρι και τον τελικό στις 13 Ιουλίου, μεταδίδονται ζωντανά από το ΑΝΤ1+ και τον ΑΝΤ1.

Οι 24 αγώνες της πρώτης φάσης του Copa America θα μεταδοθούν ζωντανά από το ΑΝΤ1+, ενώ ο ΑΝΤ1 θα μεταδώσει απευθείας τα 9 από τα 24 παιχνίδια, μεταξύ των οποίων όλα τα παιχνίδια της Αργεντινής και της Βραζιλίας.

Στην περιγραφή των αγώνων θα είναι οι Γιώργος Τριανταφυλλίδης, Δημοσθένης Γεωργακόπουλος, Μανώλης Μανής και Γιώργος Ανανίδας.

Παράλληλα, οι φίλοι του ποδοσφαίρου θα μπορούν να παρακολουθούν live και on demand, από οποιαδήποτε συσκευή, οποιαδήποτε στιγμή τους αγώνες μέσα από το ειδικό θεματικό κανάλι «COPA AMERICA» του ΑΝΤ1+, αλλά και τα highlights όλων των αναμετρήσεων μέσα από το antenna.gr.

Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά: Πολύ υψηλός κίνδυνος την Τετάρτη σε 4 Περιφέρειες (χάρτης)

Μύκονος: Λουκέτο για απόδειξη 1000 ευρώ που... δεν κόπηκε ποτέ

Δολοφονία Καραϊβάζ: Η έναρξη της δίκης, τα δύο αδέλφια και το έμβασμα

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)