Κοινωνία

25 Ιουνίου 2024 20:08

Νάξος: Αυτοψία του ΑΝΤ1 σε οργανωμένες παραλίες (βίντεο)

Στο νησί όπου δύο απάτητες παραλίες του νησιού, κυριολεκτικά υποφέρουν, αφού οι λουόμενοι παρκάρουν πάνω στο κύμα βρέθηκε ο Tάσος Τέλλογλου.

Νάξος: Αυτοψία του ΑΝΤ1 σε οργανωμένες παραλίες (βίντεο)
-

Του Τάσου Τέλλογλου 

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η εφαρμογή του νόμου, για τις παραλίες και τα ομπρελοκαθίσματα.

Στη Νάξο, όπου πέρσι καταγράφηκαν εκατοντάδες παραβιάσεις, η εικόνα είναι πολύ καλύτερη, ωστόσο πριν αρχίσει η σεζόν, ο κάθε επιχειρηματίας εφαρμόζει τον νόμο όπως νομίζει.

Στο νησί όπου δύο απάτητες παραλίες του νησιού, κυριολεκτικά υποφέρουν, αφού οι λουόμενοι παρκάρουν πάνω στο κύμα βρέθηκε ο Tάσος Τέλλογλου.

Αγία Άννα, Άγιος Προκοπής , Πλάκα εδώ έρχονται 7 στους 10 επισκέπτες της Νάξου . Σε ορισμένα σημεία οι ομπρέλες είναι η μία πάνω στην άλλη χωρίς να τηρείται πάντα η απόσταση των 4 μέτρων από το κύμα .Στην Πλάκα τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα .

Η Ελένη Ανδριανοπουλου, ακτιβίστρια του κινήματος σώστε  τις παραλίες της Νάξου περιγράφει στον ΑΝΤ1 και τον Τάσο Τέλλογλου την κατάσταση σε κάποιες από τις παραλίες του νησιού.

Δεν είναι μόνο η πυκνότητα των ομπρελοκαθισμάτων, σε ορισμένες επιχειρήσεις λείπουν τα QR Code , η αποκομιδή των σκουπιδιών και οι ναυαγοσώστες.

Ο αντιδήμαρχος Νάξου Βαγγέλης Κατσαράς γνωρίζει και χειρίζεται το πρόβλημα με τους ναυαγοσώστες.

Στο Αλυκό υπάρχουν δύο απάτητες παραλίες αλλά τα αυτοκίνητα είναι παντού.

Ελένη Ανδριανοπουλου τονίζει ότι υπάρχει και καντίνα που απαγορεύεται.

Ο δήμος δεν έχει προϋπολογισμό ακόμα και δυσκολεύεται να εφαρμόσει την νομοθεσία για την προστασία της παραλίας.

Η σεζόν έχει αρχίσει αλλά δεν έχει κορυφωθεί ακόμα και όταν η κίνηση φθάσει στο αποκορύφωμα της, οι προβλέψεις του νόμου θα δοκιμασθούν.

Ειδήσεις σήμερα:

Βόρεια Μακεδονία - Τσίπρας: Ζοφερές συνέπειες στα Βαλκάνια, αν αθετηθεί η Συμφωνία των Πρεσπών

Meta - AI: Τα προσωπικά δεδομένα, η τεχνητή νοημοσύνη και η... θύελλα μετά τις νομικές “τρύπες” στα social media για την προστασία τους

“Thessaly Evros Pass”: Οι προθεσμίες για τις αιτήσεις, τα ποσά και οι δικαιούχοι

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)